Vissa djurägare är rädda att djuret ska glömma bort dem.
Vissa djurägare är rädda att djuret ska glömma bort dem.

Saknaden kan bli stor när hunden och katten inte får hänga med på semestern. Var sjunde djurägare som är ute och reser ringer därför hem till sitt husdjur.

Många svenskar har semester just nu. För en del bär semesterfirandet av utomlands och då får husdjuren oftast stanna hemma. Men när saknaden efter kaninen, katten eller fisken blir för stor finns Skype och andra videotjänster för husse eller matte att använda sig av. Var sjunde svensk djurägare använder videotjänster för att ringa hem till sitt djur under semestern, visar en undersökning från online-resebyrån eBeach. 

► LÄS MER: Katten var på rymmen i över ett år – levde lyxliv i djuraffär

35 procent av djurägarna som ringer hem till sitt husdjur gör det av saknad, medan 15 procent uppger att de ringt hem för att kolla att djuret lever. Tolv procent ringde för att duret saknat dem och lite längre ner på listan återfinns fem procent som ringer för att de inte vill riskera att djuret glömmer bort dem.

Två procent av de 1 061 personer som deltagit i undersökningen uppger att de alltid ringer hem till sitt husdjur när de är ute och reser. Vilket är lika många som de som uppgett att de ringt hem till djuret av misstag. Fyra procent berättar att de flera gånger när de varit ute och rest ringt hem till djuret, medan åtta procent uppger att det hänt någon gång. Av deltagarna som uppgav att de hade ett husdjur hade majoriteten katt eller hund. 

► LÄS MER: Hundar älskar sina ägare mer än vad katter gör

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset