Sex procent av de unga tar med mobilen i duschen enligt undersökningen.
Sex procent av de unga tar med mobilen i duschen enligt undersökningen.

Många klarar inte av att vara utan sin mobil. En undersökning från If visar att många unga till och med använder mobilen i duschen.

Mer än nio av tio svenskar i åldern 12-45 år äger en smart mobiltelefon. Många har med sig luren var de än går. När vi ligger i sängen, åker i kollektivtrafiken eller sitter vid matbordet är det vanligt att vi har med oss mobilen, enligt en undersökning som försäkringsbolaget If har gjort.

Men undersökningen visar också att vissa använder telefonen på mer udda platser. Sex procent av de svarande som var under 30 år använder till exempel mobiltelefonen i duschen, för alla svarande var det två procent.

– Mobilen är vår trognaste följeslagare så ingen blir väl förvånad över att den används på bussen eller vid matbordet. I duschen är det knepigare, förhoppningsvis vet alla om att smarta telefoner är känsliga för fuktskador, säger Tobias Edlund, presskontakt på If, i ett pressutskick.

Ungefär en tredjedel av de svarande uppgav att de tar med sig mobilen på toaletten. Även där var unga överrepresenterade, över hälften av personerna under 30 år tar med sig telefonen på toaletten.

LÄS MER: Här får föräldrarna böter om deras barn använder mobilen för mycket

LÄS MER: Barns fysik blir sämre – med smarta mobiler

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset