Den första Iphonemodellen är guld värd.
Den första Iphonemodellen är guld värd.

Har du en gammal Iphone 2G som ligger och skräpar hemma? Då kan du sitta på en smärre förmögenhet. Den gamla telefonen har nämligen blivit ett åtråvärt samlarobjekt.

Snart släpps nya Iphone 7 i Sverige. Och prislappen är inte direkt billigt, standardmodellen ligger på runt 7 500 kronor. Men den summan är ingenting jämfört med vad en Iphone 2G kostar på auktionssajter som ebay. Ja, du läste rätt.

LÄS MER: Ska du köpa en Iphone 7? Så här mycket kan du få för din gamla mobil

Apples första telefon från 2007 har blivit något av en digital raritet och i fint skick kan den gå för upp emot 8 000 dollar, cirka 68 555 kronor, rapporterar sajten The daily dot.

Varför är den då så dyr? Jo, därför att det inte finns speciellt många kvar i världen. Iphone 2G såldes i drygt sex miljoner exemplar mellan 2007 och 2008, innan den ersattes av den första 3G-modellen. Det ska jämföras med dagens försäljningssiffror som ser helt annorlunda ut. Under årets första fyra månader såldes exempelvis nästan 75 miljoner exemplar av Iphone 6S.

LÄS MER: Metro testar: Första intrycket av Iphone 7 och Iphone 7 Plus

Så om du råkar ha en fullt fungerande Iphone 2G uppe på vinden kan det vara läge att sälja den och tjäna en slant. Om du hellre behåller din dyrgrip borde du fundera på att införskaffa ett kassaskåp.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset