Mobiltidsfördrivet, appspelet Wordfeud, har slagit stort och blivit en riktig guldgruva för skaparen, norrmannen Håkon Berheussen.
Mobiltidsfördrivet, appspelet Wordfeud, har slagit stort och blivit en riktig guldgruva för skaparen, norrmannen Håkon Berheussen.

Den norske apputvecklaren och grundaren av Wordfeud, Håkon Bertheussen, kan nöjt luta sig tillbaka. Tack vare det omåttligt populära ordspelet har han de senaste åren håvat in miljoner.

Håkon Berheussen har de senaste åren tjänat stora pengar på sitt apputvecklande. Enligt norska e24.no visade bolaget Berhteussen IT AS förra året en vinst på 18,4 miljoner norska kronor. De tre senaste åren har grundaren dragit in hela 58 miljoner kronor.

Det Alfapet-liknande appspelet Wordfeud lanserades i augusti 2010 för Androidtelefoner och i april 2011 för Iphones och har i dag över 20 miljoner användare – och blivit något av en guldgruva.

► LÄS MER: Wordfeud + SAOL = sant

Norrmannen drar in pengar på flera sätt, både genom annonserna i gratisversionen av appen och genom att kunderna köper en betalversion av spelet.

Samtidigt står företaget på egna ben och fortsätter att vidareutvecklas. I december förra året lanserades bilspelet Race day, där du likt Wordfeud spelar mot andra användare.

– Det behöver inte bli en lika stor hit som Wordfeud för att vi ska se det som en framgång, sa då Bertheussen till adressa.no.

LÄS MER: Drömjobbet – spela ordspel i din Iphone

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Teknik