Nu är det klart hur mycket bröllopet mellan Sofia Hellqvist och prins Carl Philip kommer att kosta.
Nu är det klart hur mycket bröllopet mellan Sofia Hellqvist och prins Carl Philip kommer att kosta.

Nu är det klart hur mycket bröllopet mellan prins Carl Philip och Sofia kommer att kosta. Prinsbröllopet väntas bli lika dyrt som när prinsessan Madeleine gifte sig 2013, skriver Aftonbladet.

Vid bröllopet mellan kronprinsessan Victoria och prins Daniel 2010 slutade notan på runt 20 miljoner kronor. Men kronprinsessans småsyskon får nöja sig med lite blygsammare kalas än så. 

När prins Carl Philip och Sofia Hellqvist gifter sig i juni väntas nota landa på 6 miljoner kronor – lika mycket som bröllopet mellan prinsessan Madeleine och Chris O´Neill kostade, rapporterar Aftonbladet. 

Kungahusets ekonomichef Jan Lindman vill inte bekräfta den exakta summan, men säger att prinsbröllopet i alla fall inte kommer att kosta några 20 miljoner kronor. 

– Är det en tronföljare så är det en annan nivå på bröllopets dignitet än det här. Det kanske kan ligga på samma nivå som Madeleine och Chris bröllop, men det är för tidigt att säga, säger Jan Lindman till Aftonbladet. 

Den privata delen av bröllopet betalar kungen, resten finansieras av staten. En av de största kostnaderna är enligt Aftonbladet bröllopsmiddagen för de 400 gästerna. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset