7 procent av de medverkande uppger att de varit 20 år äldre eller mer än en sexpartner.
7 procent av de medverkande uppger att de varit 20 år äldre eller mer än en sexpartner.

9 procent av de svenska männen och 6 procent av de svenska kvinnorna har varit mer än 20 år äldre än någon av sina sexpartners. Samtidigt har 5 procent av svenskarna haft sex med någon som varit mer än 20 år äldre än de själva. Det visar en ny undersökning genomförd av Yougov i samarbete med Metro.

Den genomsnittliga svensken kommer under sin livstid ha mellan 3 och 12 sexpartners, någonting Metro tidigare skrivit om. Men ålderskillnaden mellan oss själva och personerna vi kommer att ha sex med kan i vissa fall skilja sig stort åt. Det visar en ny undersökning genomförd av Yougov i samarbete med Metro.

► LÄS MER: Så många sexpartners har svenskarna haft

De flesta som medverkat i undersökningen, 34 procent, uppger att de inte känner till hur stor den största ålderskillnaden mellan de själva och en sexpartner varit. Näst vanligast är att ålderskillnaden som mest varit mellan 1 till 4 år. Det uppger 21 procent av de medverkande.

7 procent av de medverkande uppger att de varit 20 år äldre eller mer än en sexpartner. 5 procent uppger att de varit 20 år yngre eller mer än en sexpartner.

►LÄS MER: Så ofta behöver du ha sex för att vara lycklig

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hälsa