Reaktioner på att Storbritannien röstat för att lämna EU kommer ifrån hela världen. Världsledare som Angela Merkel, François Hollande och Enda Kenny är några som har uttalat sig kring resultatet.

Tyskland: I Berlin uttryckte Tysklands förbundskansler Angela Merkel ”stor sorg” över resultatet. Hon sa också att EU inte bör dra ”snabba och enkla slutsatser” som kan skapa nya och djupare uppdelningar. Europeiska unionens grund är iden om fred, sa hon enligt The Guardian.

Italien: Enligt Sky news har Italiens utrikesminister Paolo Gentiloni sagt att beslutet av de brittiska väljarna måste vara en väckarklocka.

Frankrike: I Paris uttryckte Frankrikes president François Hollande att han djupt beklagar att britterna röstade för att lämna EU. Han sa också att röstningen kommer sätta EU på prov och för att gå framåt så kan inte Europa agera som innan.

Österrike: Österrikes förbundskansler Christian Kern ska i ett uttalande ha sagt att Europa kommer förlora lite av sin status i världen efter Brexit.

Grekland: Greklands premiärministern Alexi Tsipras ska enligt BBC ha sagt att resultatet antingen är en väckarklocka eller en början på en farlig väg.

Sverige: Stefan Löven sa tidigare idag under en presskonferens att resultatet är en väckarklocka för Europa och att EU måste visa att de kan leverera det som folk förväntar sig.

►LÄS MER: Storbritannien röstar för EU-utträde

Estland: Estlands premiärminister Taavi Rõivas ska ha sagt att "vi måste arbeta hårt så att vi inte förlorar sammanhållningen i EU".

Spanien: Den spanska regeringschefen Mariano Rajoy ska ha sagt att Spanien kommer att fortsätta att vara trogna EU.

USA: USA:s talman Paul Ryan säger att han respekterar Storbritanniens beslut och säger att USA och Storbritanniens speciella förhållande inte kommer att påverkas.

Ryssland: President Putins talesman säger att han hoppas att Storbritanniens beslut om att lämna EU inte kommer skada Storbritanniens bilaterala band med Ryssland.

►LÄS MER:  Experten: Så påverkar Brexit dina sparpengar

Danmark: Den danska statsministern Lars Løkke Rasmussen har sagt att Danmark hör till Europa. Men att EU-skepticismen måste tas på allvar.

Irland: Irlands premiärminister Enda Kenny har sagt att brexit har väldigt betydande konsekvenser för Irland. Han ska göra ett uttalande senare idag efter att ha träffat ministrarna enligt ABC news.

Japan: Japanska utrikesministern Fumio Kishida sade tidigare idag i ett uttalande om att Japan noga kommer att följa effekterna av utvecklingen. Han tillade också att Japans regering kommer att fortsätta göra ansträngningar för att upprätthålla och stärka Japan och Storbritanniens relation.

►LÄS MER:  Storbritannien vill lämna EU – Det här händer nu

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik Brexit