Inte bara människor behöver passa bra tillsammans för att spendera hela livet ihop. Nya personlighetstester ska låta hundar slippa hamna i fel hem.

”70 procent av alla husdjur får nya hem mer än en gång under sin livstid”, skriver nystartade företaget Pawslikeme i ett pressutskick. Deras mål är att minimera antalet övergivna hundar genom att bättre matcha dem med rätt husse och matte.

Precis som i dejtingvärlden går deras modell ut på ett kort personlighetstest, där den som letar efter ett husdjur får svara på ett antal frågor om sig själv. Testet tar bara några minuter och syftet är att matcha rätt ägare med rätt hund.

– Det finns en personlighet som en hund har, och som alla djur har, som är väldigt individuell och som går längre än de specifika egenskaper en viss ras har, säger företagets vd, Elizabeth Holmes, till USA Today.

Frågorna i testet kretsar kring egenskaper som påverkar relationen mellan människor och hundar: energi, fokus, självförtroende och självständighet. Elizabeth Holmes har grundat sitt företag tillsammans med veterinärer och en socialarbetare som inriktat sig på psykologi.

►LÄS MER: Hjälp en hemlös hund hitta ett hem – genom Tinder

Tjänsten ska användas både för övergivna hundar och för familjer som letar efter ett nytt hem för sin hund, skriver Daily Dot. Även om det inte går att garantera en perfekt matchning så menar Elizabeth Holmes att testet har hög träffsäkerhet.

Pawslikeme är inte det enda liknande initiativet. Metro har tidigare skrivit om hjälporganisationen Social Tees som använde dejtingappen Tinder för att hitta hem åt herrelösa hundar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Djur