Så här kommer det att se ut.
Så här kommer det att se ut.

Det finns en hel del Facebookanvändare som är oroliga över att bilder de laddar upp kommer att användas på fel sätt. Nu vill Facebook ge dig mer kontroll över din profilbild.

Facebook har undersökt saken och upptäckt att kvinnor i Indien är särskilt oroade över vad som kan hända med deras profilbilder och att bilderna kan missbrukas. Många är därför noggranna med att inte lägga upp bilder online där deras ansikte syns, skriver The Daily Dot.

LÄS MER: ”Fem inlägg du aldrig ska dela på Facebook”

För att minska deras oro introducerar Facebook nu nya säkerhetsåtgärder för profilbilder. Den nya funktionen innebär att andra inte längre kommer att kunna ladda ner din profilbild eller skicka bilden som ett meddelande på Facebook. Antalet personer som kan vara taggade i profilfotot kommer också att begränsas, och det är något som enbart vänner kan göra. Där det är möjligt kommer Facebook också att hindra användare från att ta skärmdumpar på din profilbild. Den funktionen är dock bara tillgänglig för Android i nuläget.

De nya säkerhetsåtgärderna kommer att rullas ut till användare i Indien först och sedan nå andra länder inom en snar framtid.

LÄS MER: ”Facebook vill ha användarnas hjälp för att avslöja falska nyheter”

För att användaren ska veta att profilbilden är skyddad kommer bilden att markeras med en särskild ikon. Man kan också lägga på ett designfilter på sitt foto. Facebook har kommit fram till att ett sådant filter gör att andra människor blir 75 procent mindre benägna att ta bilden.

Dessa åtgärder kan göra det svårare för många att stjäla och missbruka dina bilder, men är inte på något sätt en garanti för att dina foton kommer att vara helt säkra online, skriver The Daily Dot.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Facebook