Facebook utvecklar en typ av "ogilla"-knapp för de tillfällen du vill visa sympati utan att gilla. Metro frågade svenskarna hur de tycker att den borde se ut.

På tisdagen kom en nyhet som många väntat med spänning på – Facebook utvecklar en ”ogilla”-knapp. Men det kommer av allt att döma inte blir så enkelt som en tumme ner, om man lyssnar till vad Mark Zuckerberg själv sa.

”Vill inte vara ett forum där folk röstar upp och ner andras poster… Någon delar något och så kommer någon och röstar ner det – det är inte det vi kommer göra”, sa Mark Zuckerberg själv på tisdagen.

Matti Palm är mediestrateg på Greenhill Relations. Han menar att det är användarna som i slutänden kommer bestämma vad det blir för typ av knapp.

LÄS MER: Nu får Facebook "ogilla"-knapp

– Det är ett naturligt steg. Det har funnits en bristande möjlighet att visa någon annan känsla än att gilla, och många har blivit frustrerade över att det inte finns, säger han och fortsätter:

– Och med kommersiella inlägg från företag är det i dag väldigt viktigt att det alltid ska gå att gilla och vara delningsbart, det blir kanske lite onödigt glättigt ibland. Då ser väl Facebook sin roll att de skulle kunna få fler interaktioner med människor genom att öppna en ny möjlighet.

Men om det kommer öppnas upp bara för en negativ reaktion, eller om de öppnar för olika typer av känslor, det är inte klart än.

– Det är möjligt att det blir en skala eller att man får välja en känsla själv. Till sist så kommer det ju vara användarna som bestämmer hur man använder den här möjligheten, säger Matti Palm.

LÄS MER: Nu ska Facebook sätta stopp för flyktinghatet bland användarna

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset