Vissa planerar att fly landet medan andra ska ut på landet för att fälla träd och äta ägg. Metro har frågat elva kändisar hur de ska fira påsk.

Fredrik Wikingsson, programledare och regissör:

– I påsk ska jag skicka mina barn till Gotland på ridläger. Då ska jag och min fru ta chansen att fly landet. Kanske… Lissabon. Påsk i Lissabon, det är fan underbart där.

Mikael Persbrandt, skådespelare:

– I bästa fall är vi nere på Rivieran. Vi brukar vara på Gotland över påsk, men nu blir det nog Rivieran.

LÄS MER: ”Så blir trafiken i påsk”

Benjamin Ingrosso, artist:

– Jag tänkte att jag skulle åka och hälsa på min pappa, men det blir nästa vecka (förra veckan, reds. anm.). I påsk så vet jag inte vad jag gör. Jag ska laga en god påskpasta i alla fall. En riktigt bra carbonara med ett ägg på toppen.

John Lundvik, artist:

– Inte planerat ännu. Ibland firar vi i Norrtälje och ibland i Kalmar och ibland i Växjö. Men beroende på vad som händer så håller vi det öppet.

Laila Bagge, tv- och radioprofil:

– Förmodligen så jobbar jag med inspelningar, så det blir nog inte så mycket firande. Jag målar nog några ägg med barnen!

Tomas Ledin, artist:

– Jag spelar en föreställning i Göteborg och är ledig under påsken, så jag kommer att åka söderut till solen!

Anders Öfvergård, programledare:

– Jag åker till landet för att fälla träd och äta ägg. Roligare än så blir det inte, det blir inte Maldiverna liksom. Jag ska fälla träd, slita och bara umgås med familjen.

Mia Parnevik, tv-profil:

– Det blir nog en typisk amerikansk äggjakt med familjen.

Viktor Frisk, artist, aktuell i ”Let’s dance”:

– Jag tror att jag kommer att dansa, jag måste sätta de här danserna nu. Eller vet du vad! Jag ska på spelning, om påsken är på lördag? Jag kommer ha spelning nästan varje lördag under ”Let’s dance”. Det har varit inlagt sedan innan, så det var kravet jag hade för att vara med i programmet.

Martina Haag, författare, aktuell i ”Let’s dance”:

– Genom att träna på dans. Jag är så sopig på att dansa, så om jag ska ha en chans måste jag träna varje vaken sekund.

LÄS MER: ”Etnologen: Därför firar vi påsk”

Julie Bergan, artist:

– Jag har fått min enda lediga helg nu under påsken, så det jag vill är att vara med vänner och familj och äta ett stort påskägg med en massa godsaker i. Och att inte ha några planer! Jag har haft så mycket att göra, så jag ser fram emot att få sova ut lite och slappna av.

Bilder: IBL (Julie Bergan fotad av Johanna Siring)

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om påsk