Sedan Pokémon Go släpptes officiellt den 6 juni har spelet tagit världen med storm. Spelet har ännu inte släppts officiellt i Sverige, men vet du hur du ska göra kan du spela det redan nu. Så här gör du.

Skärmdump/Metro

Att spela Pokémon Go får dig lätt att se något konstig ut.

Den 6 juli släpptes mobilspelet Pokémon Go officiellt i USA, Australien och Nya Zeeland. I spelet spelar du en så kallad Pokémontränare som har som mål att fånga små monster genom att vandra runt i den riktiga världen. Monstren kan du sedan träna så att de blir bättre på att slåss för att sedan, genom att slåss med dina Pokémon, ta över så kallade Pokémongym som finns utplacerade på olika platser i världen.


► LÄS MER: Polis grep Pokémon-liga
 

Spelet använder sig av "förstärkt verklighet", där din mobils GPS används för att räkna ut var du befinner dig. Möter du på en Pokémon använder du din mobilkamera för att se monstret som om det befann sig i den verkliga världen.

Sedan Pokémon Go släpptes har det blivit ett fenomen, och spelet har redan nästan lika många aktiva användare som Twitter. Samtidigt har Nintendos aktier rusat uppåt och företaget är i dag värt över 60 miljarder kronor mer än bara några dagar innan.

Spelet har inte släppts officiellt i Sverige och går inte att ladda ner från App store och Google Play, men är fullt fungerande bara du lyckas installera det vilket dock kan bryta mot App Stores användaravtal. Så här gör du.

Android:

Har du en Androidtelefon kan du, genom att ändra mobilens inställningar, installera appar som du laddat ner utanför Play Store. Det gör du genom att gå in i mobilens inställningar, klicka dig ner till rutan "säkerhet" och sedan kryssa i fältet "Okända källor". Gå sedan in på en Apkmirror.com och ladda ned Pokémon Go. Öppna sedan din mobils filhanterare, har du ingen kan du ladda ned till exempel Cabinet, och klicka på .apk-filen du laddat ned. Installera sedan Pokémon Go och spela på. 

Att tillåta okända källor innebär en viss säkerhetsrisk, så stäng av okända källor efter att du installerat Pokémon Go.

► LÄS MER: Polisen: Massaker vid Pokémon-turnering stoppades

Ios:

Iphones med Ios låter dig inte installera appar som inte kommer från App store. Men du kan ändå installera Pokémon Go om du skapar ett Itunes-konto kopplat till ett land där spelet finns. Det gör du genom att göra som följande.

1. Öppna App store.

2. Skrolla ned till botten och tryck på "Apple ID: [Din e-post]".

3. Tryck på knappen och välj "Logga ut"

4. Öppna Inställningar.

5. Tryck på "Allmänt".

6. Tryck på "Språk och region"

7. Tryck på "Region"

8. Välj USA och tryck på "Klar" och sedan "Fortsätt".

Nu behöver du skapa ett nytt konto på amerikanska App store. 

9. Klicka dig in på länken till Pokémon Go i amerikanska App store.

10. Det kommer nu stå att "Objektet inte är tillgängligt". Klicka på "Byt affär"

11. Gå till Pokemon Go i affären, och tryck på "Get."

12. Tryck på "Installera."

13. Välj "Skapa nytt Apple-ID" och skapa ett nytt Apple-ID, när du ska välja betalningsinformation väljer du "None". Behöver du fylla i en amerikansk adress kan du generera en här.

14. Du kan nu komma att behöva trycka på "Get" och "Install" igen.

När du laddat ned Pokémon Go kan du logga ut igen och sedan logga in på ditt vanliga Ituneskonto igen.

► LÄS MER: Så gick det när miljontals spelade Pokemon – samtidigt

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Teknik