Männen är sugna på skämt, porr och fildelning – kvinnorna är mer pigga på Instagram och att läsa bloggar, visar en undersökning.

Det låter kanske inte som en nyhet – men fler män än kvinnor använder internet för att titta på porr. Det visar Stiftelsen för internetinfrastrukturs undersökning.

– Det är svårt att svara på varför, men jag tror det speglar samhället i stort snarare än internet, säger Pamela Davidsson, chef för statistik och fakta på Stiftelsen för internetinfrastruktur.

Pamela Davidsson har ingen förklaring till varför just männen är så många fler bland dem som använder internet för att leta efter serier eller humormaterialMen hon säger att könsgapet bland fildelare kan handla om att männen i högre utsträckning än kvinnor använder datorer, som lämpar sig bättre för att ladda ned musik och filmer, samtidigt som kvinnorna oftare surfar med mobilen eller läsplattan.

Kvinnorna tar i sin tur revansch i bloggvärlden och bland dem som använder Instagram.

– Det handlar om ett intresse av att skriva och skapa. Jag har en känsla av att tjejer tidigare har skrivit dagbok när de är i tonåren, det är inte något nytt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset