Sofia Hellqvists klädval kan avslöja brudklänningen. Enkelt, stilrent – med spännande accessoarer och skor, spår modeexperten.

Vi lät magasinet Mamas modechef Hulda Andersson och Aftonbladets hovexpert Jenny Alexandersson sia kring hur Sofia Hellqvists klänning kommer att se ut i morgon. 

Klänningen

Hulda: Spets är en av vårens trender, som Sofia verkligen klär i. Kanske får vi se Sofia i spets även på bröllopsdagen? Utifrån hur Sofia brukar klä sig skulle jag gissa på en figurnära trettiotalssilhuett med svepande vidd nertill, med hög halsringning och kort eller trekvartslång ärm i tunt, böljande material, till exempel sidencrèpe eller sidenchiffong med skira spetsdetaljer. Kanske blir Fadi el Khoury designer?

Smycken

Jenny: Sofia är ganska glamourös i sig själv så hon behöver egentligen inte så mycket bling-bling. Men jag hoppas hon bär diadem. Det hade varit fint att se henne i prinsessan Lilians diadem, det blir väldigt symboliskt. De ska ju bo i Villa Solbacken efter bröllopet och Lilian och Bertil stod Carl Philip väldigt nära. Stilmässigt tror jag att Sofia passar bättre i prinsessan Sibyllas diadem, som är nättare. Den bar även prinsessan Christina när hon gifte sig. Det kan även hända att hon får ett privat diadem i present av sina svärföräldrar i samband med bröllopet. Med ett gnistrande diadem i håret bär nog Sofia diskreta mindre smycken till.

Frisyren

Hulda: Trendmässigt ser vi de långa, raka, välvårdade sjuttiotalsfrisyrerna just nu. Sofias bröllopsfrisyr gissar jag dock blir blankt kammad med mittbena och låg, stram knut i nacken. Det är fint till klänningar som är högt skurna i halsen och ger intryck av en längre hals.

Blommor:

Jenny: Sofia kommer troligtvis att ha liljekonvaljer i sin bukett. Det var prinsessan Lilians favoritblomma och den fanns i drottningens, Victorias och Madeleines buketter. Det kommer garanterat även att finnas myrten från Sofiero med i bukett eller hår, det är en tradition från prinsessan Margareta som tog med sig en myrten från England till Sofiero.

Vigselringen

Hulda: Det börjar bli populärt och trendigt med färgade stenar i vigsel- och förlovningsringar, för Sofias del tror jag på en hel-alliansring kanske med baguetteslipade diamanter. Kanske har prins Carl Philip varit med och utformat vigselringen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset