Id-kapning, skimming av ditt betalkort och att bli lurad på nätköpet är några saker du kan råka ut för på nätet. Men det går att surfa och nätshoppa säkert. Lösningen stavas digitala försäkringar som skyddar dig från nätets fallgropar.

Den digitala världen växer för varje dag som går. Med en växande marknad medför det att även riskerna i ens surfande parallellt stiger. Farorna är precis som internet oändliga – men det finns sätt att öka din trygghet på nätet.

I samarbete med tjänsten Mysafety Försäkringar har vi listat fyra smarta anledningar till varför du bör skaffa dig ett digitalt säkerhetsbälte i form av försäkringar.

1. Minska risken för skimming genom en kortförsäkring

Handlar du mycket via nätet men är rädd för att dina kortuppgifter ska lämnas ut eller kapas? Då är den här kortförsäkringen precis vad du behöver. Oavsett om du handlar från etablerade e-handelsbutiker eller privat genom nätets köp- och säljmarknader gäller försäkringen för alla dina betal- och kreditkort som har utfärdats i Sverige. Du kan få upp till 25 000 kronor i ersättning om du drabbas av exempelvis skimming, plagiering eller överdebitering. Om du handlar via Swish eller direktbetalning har du ett köpskydd upp till 15 000 kronor i ersättning.

2. Behåll dina id-handlingar i tryggt förvar

Enligt en undersökning från 2017, som Kantar Sifo gjort på uppdrag av Mysafety Försäkringar, sker en id-kapning var tredje minut i Sverige. Att någon tecknar lån, abonnemang eller köper saker i ditt namn på faktura är vanliga sätt att bli kapad på. Allt som behövs för att kunna begå brotten är ditt personnummer, vilket är en offentlig handling. Det är alltså en myt att det är den drabbades egna oförsiktiga handlingar som ligger bakom de flesta id-stölder. Mysafety Försäkringar id-skyddsförsäkring skannar hela nätet dygnet runt för att upptäcka om ditt personnummer eller din e-mailadress har läckt ut på det öppna nätet eller i krypterade kriminella nätverk och meddelar dig i så fall så att du kan agera direkt.

3. Shoppa säkert på nätet

Med en e-handelsförsäkring kan du tryggt klicka hem årets julklappar från nätbutikerna. Foto: Shutterstock/IBL

Allt fler handlar allt mer på nätet. Nu gör vi både stora inköp som kök och byggmaterial till mindre och mer vardaglig shopping som dagens matkasse digitalt. Om du känner dig orolig över att använda ditt kort när du handlar finns det en säker lösning: en e-handelsförsäkring som ger dig upp till 15 000 kronors ersättning om någon obehörig skulle handla med ditt kortnummer på nätet. Samma summa gäller även om varan är felaktig, skadad eller helt utebliven utan att företaget vill hjälpa dig. Med försäkringen kan du shoppa tryggt och säkert.

4. Förebyggande skydd

Ett vanligt missförstånd angående id-skydd är att det ingår ett fullgott skydd i hemförsäkringen, men så är tyvärr inte fallet. Gemensamt för de flesta hemförsäkringar är att det ingår hjälp med att bestrida felaktiga fakturor – efter att brottet eller id-kapningen har begåtts, men det ingår inget förebyggande skydd som förhindrar själva stölden. Där är Mysafety Försäkringar i framkant och skannar nätet åt dig ifall någon försöker komma åt dina uppgifter. Om så är fallet får du direkt en push-notis och åtgärder kan snabbt sättas in för att förhindra en faktisk kapning.

Mysafety Försäkringar

• Mysafety Försäkringar är ledande inom id-skydd och vardagssäkerhet i Sverige och flera europeiska länder.

• Mysafety Försäkringar erbjuder försäkringar inom id-skydd, digitalskydd, spärrservice, självriskreducering, kortförsäkring, pass och e-handel.

• Genom samarbeten med banker, kortutställare och kreditupplysningsföretag kan Mysafety Försäkringar agera proaktivt och därmed ge effektivare skydd.

• Blir du kund i dag får du tre månaders gratis id-skyddsförsäkring. Här kan du ta del av erbjudandet.

• Läs mer om Mysafety Försäkringar på Mysafety.se.

 

Artikeln är ett resultat av ett annonssamarbete och innehållet är sponsrat av annonsören. Den här artikeln är inte framtagen av Metros redaktion utan av vår kommersiella avdelning för Native Advertising.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset