Solsemestern är fortfarande populär
Solsemestern är fortfarande populär

Hälften ska resa mer under 2011. Sol, bad och sightseeing lockar.

Jennie Flodén, 25 och Mathias Seoud, 28, planerar en veckas solsemester I turkiet.

Varannan svensk planerar att resa mer i år än vad de gjorde under förra året, enligt en ny undersökning. Allra helst vill vi besöka destinationer där man kan ägna sig åt sightseeing, sol och bad eller bara ta det lugnt.

Ett par som tänker så är Jennie Flodén, 25, och Mathias Seoud, 28, från Sundbyberg. De planerar att ta med sig barnen Olle, 2, och Hanna, 5, till Marmaris i Turkiet.
– Vi vill ha en riktig familjesemester med sol och bad, säger Jennie. Sedan brukar vi planera in weekendsemestrar bara vi två. Förra året var vi i Paris och nu är vi sugna på någon östeuropeisk stad.

Lena Wennerstein, säljdirektör på Resfeber Skandinavien som står bakom undersökningen, säger att de ser en tydlig ökning på just weekendresor till storstäder.
– Det är väldigt förmånligt för svensken att resa utomlands nu när kronan är så stark. Det är inte bara billigare att resa till exempelvis London, Paris eller New York – det är också mycket billigare att äta, bo och shoppa där än det var vid den här tiden förra året, säger Lena Wennerstein.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset