Birgitta Möller är certifierad cv-expert och grundare av cv-hjälpen.
Birgitta Möller är certifierad cv-expert och grundare av cv-hjälpen.

Hur visar du för arbetsgivaren att du inte är den som skickar ut massmejl med samma cv och personliga brev till tiotals arbetsgivare? Enligt cv-experten Birgitta Möller kan du visa ett personligt intresse för företaget du vill jobba på genom att lusläsa jobbannonsen och göra god research.

Du har skräddarsytt din ansökan

Du ska alltid anpassa innehållet i ditt cv och personliga brev efter varje jobb du söker. Om du söker en tjänst där det står i annonsen att administrativa kunskaper är meriterande ska du lyfta fram dina egna erfarenheter inom området i din ansökan. Men det behöver inte betyda att den meriten är relevant för nästa jobb du söker och om den inte är det måste du i så fall stryka den. Skicka aldrig ut ett allmänt personligt brev som passar för flera företag.

Du har pluggat på

Ta reda på allt du kan om företaget innan du söker jobb där ­– och framförallt innan du går på intervju. Följ företaget i alla deras sociala kanaler och registrera dig på deras nyhetsbrev. Om företaget gör förändringar i organisationen eller letar efter ny personal kan du få nys om det tidigt. Att du är påläst och intresserad av företaget kommer att lysa igenom.

LÄS MER: Experten listar: 5 tips som fräschar upp ditt cv på nolltid

Du har besökt rekryterarens profil på LinkedIn

Om du inte redan har en LinkedIn-profil så är det hög tid att skaffa en och lägga till ditt nätverk där. Kolla upp personen som sköter rekryteringen av tjänsten. Har ni några gemensamma kontakter på LinkedIn? För att stå ut bland många arbetssökande kan du skriva en personligt utformad kontaktförfrågan till rekryteraren. Förklara varför du gärna vill lägga till personen och varför du tyckte att tjänsten lät spännande.

Du har besökt arbetsgivarens profil på LinkedIn

Det är inte bara rekryterarens profil du kan hämta information i från, du kan även börja följa företagets egen LinkedIn-sida. Om du känner någon som jobbar på företaget, eller om någon av dina kontakter känner någon på företaget, kan du skriva till dem. På så vis kan du få en rekommendation från någon inifrån företaget vilket kan vara avgörande i en rekrytering.

LÄS MER: 7 av 10 chefer frågar om dina svaga sidor – så ger du ett perfekt svar

Du hör av dig efter intervjun

Om du väl lyckas ta dig hela vägen till en intervju har du kommit en bra bit på vägen. Efter intervjun ska du inom 24 timmar skicka ett mejl och tacka för intervjun. Du behöver inte skriva mer än några rader där du förklarar att du fortfarande är intresserad av jobbet. Om du glömde att berätta något relevant på intervjun är det ett perfekt tillfälle att säga det nu.

Om experten

Namn: Birgitta Möller

Gör: Certifierad cv-expert, grundare av cv-hjälpen och föreläsare.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset