Linda Sembrant och Lisa Dahlkvist vann inte när landslaget tävlade i "tennispingis".
Linda Sembrant och Lisa Dahlkvist vann inte när landslaget tävlade i "tennispingis".

Lagsammanhållningen har kommit på kant i Sverige inför OS-finalen. Anledningen? En tävling i den improviserade sporten "tennispingis".– Man kände ju redan innan att det här inte kommer att gå, säger Lisa Dahlkvist, med ett flin.

Oddsen är emot Sverige mot Tyskland på Maracanã. Tyskorna har vunnit nio raka mästerskapsmatcher länderna emellan, har större finalerfarenhet och individuellt skickligare spelare.

Då kan det kännas vettigt för Sverige att fortsätta som ett enat, orubbligt kollektiv. Men nu kan en aktivitet på en av de tävlingsfria dagarna ställa allt på ända.

– Vi spelade pingis över ett tennisnät. Det var inget kul och bollen bara flög. Alla var sura, säger Dahlkvist.

– Det är Annica Näsmark, sjukgymnasten, som alltid håller i tävlingar. Och hon orkar ju knappt hålla i tävlingar för vi hinner knappt börja innan alla ställer 20 frågor om alla regler och allting. Det är inte lätt att hålla i tävlingar med oss.

Fyra lag

Landslaget är uppdelat på fyra lag som är konstanta. Dahlkvist tävlar ihop med Lotta Schelin, Linda Sembrant, Stina Blackstenius, Olivia Schough och reservmålvakten Emelie Lundberg. Reglerna var enkla: pingisboll och racket, ett tennisnät. Man möts en mot en, först till tre vinner.

Dahlkvists lag kom tvåa. Segrare?

– Det var (Caroline) Segers och Hedvigs (Lindahl) lag. Men det var ändå okej, för det är ett annat lag som jag inte alls tycker om. Det är Emma Berglunds och "Kosses" (Asllani) lag. Bara de inte vinner så är jag nöjd. De är vidriga, de liksom börjar redan innan och snackar. De vann en tävling inför USA-matchen som var helt sjuk. Då stod vi också på en tennisplan och skulle skjuta en boll över nätet. Den som kom närmast nätet vann. Och då blir det ju ögonmått på domarna, var bollen hamnar.

"Fular sig"

– Då blev det riktigt vidrigt. Det har liksom hållit i sig, så jag tycker inte om det här laget. De håller på och fular sig, säger Dahlkvist, och skrattar.

– Det är simpla tävlingar. Men det blir så mycket engagemang och taggat.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset