En mänsklig tusenfoting?
En mänsklig tusenfoting?

Nyligen omkom en kvinna i Kina efter att ha slukats av en rulltrappa i en hemsk dödsolycka. En del kineser har i rädsla för att själva skada sig nu utarbetat minst sagt fantasifulla sätt att åka rulltrappa på.

I början av veckan spreds nyheten om att en kinesisk kvinna dött efter att ha fallit genom en rulltrappa på ett varuhus i staden Jingzhou i provinsen Hubei. I armarna höll hon ett litet barn, som mirakulöst nog klarade sig oskadd då hon sekunderna innan dödsfallet lyckats kasta honom till ett butiksbiträde.

► LÄS MER: Kvinna slukades av rulltrappa – hann slänga sitt barn i säkerhet

Hur hemskt det än var är det inte första gången personer dör i rulltrappsolyckor i Kina. Säkerhetsrelaterade olyckor är vanliga i landet då det många gånger saknas bestämmelser och rutiner. Så sent som i tisdags ska en annan tonåring ha dött efter att han fallit igenom en rulltrappa och ner i ett tomt hisschakt till ett hotell, uppger nyhetsportalen Sina News enligt Buzzfeed.

Sedan dess har en del kineser börjat utveckla alternativa och minst sagt fantasifulla sätt att åka rulltrappa på, skriver Buzzfeed.

LÄS MER: Talar ut om fasan i rulltrappan

På mikrobloggen Weibo, den kinesiska motsvarigheten till Twitter, delas och uppmärksammas flera bilder på åkstilar – en del till synes seriösa och andra rena skämtåkningar.

En bild på en rulltrappsguide har även börjat cirkulera på Weibovilket en användare som delat den något skämtsamt kommenterar med orden: ”Jag tränade på att göra stående längdhopp i så många år och till sist kom det till användning. Nu förstår jag min gymnastiklärares starka förkärlek”.

Weibo

Efter en ovanlig olycka i en rulltrappa vid Östermalms tunnelbanestation i Stockholm i februari stoppades tunnelbanan under en tid. Totalt stod 39 rulltrappor stilla vid elva stationer. Kvinnan i 70-års åldern som fastnade i rulltrappan riskerade att förlora benet efter det allvarliga fallet.

I samband med detta rapporterades att  allt fler skadas i rulltrappor och att antalet rapporterade olyckor med personskador i Stockholms tunnelbana på fem år blivit tre gånger så många.

 
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset