Marcus Lindblom, Robin Eveborn och Fredric Lindblom från bandet Last Lynx.
Marcus Lindblom, Robin Eveborn och Fredric Lindblom från bandet Last Lynx.

Sångaren Robin Eveborn, 28, genomgår en cellgiftsbehandling som har fått honom att tappa hår. För att stödja sin vän rakade de andra bandmedlemmarna av sig sitt hår.

Privat

Så här såg vännerna ut tidigare.

Robin Eveborn, 28, är sångare i det svenska indiepopbandet Last Lynx. I våras fick han beskedet av läkarna att han har cancer i lymfsystemet. Trots att det är ovanligt vid den typen av behandling så började han tappa hår. Då gjorde två av de andra bandmedlemmarna något oväntat.

– De ville visa sitt stöd genom att raka av sitt hår också. Jag ville typ inte att de skulle göra det, båda hade långt fint hår. Men det är klart att det känns jättebra, det är en fin gest och jag känner mig hedrad, säger Robin Eveborn.

LÄS MER: Towa, 6, skänker sitt långa hår till cancersjuka barn

De lade upp före- och efterbilder på frisyrerna på bandets Facebooksida tillsammans med ett hjärta och hashtaggen #fuckcancer, som Expressen har skrivit om.

I Last Lynx ingår, förutom Robin, även Camilla Dahlstedt, Fredric Lindblom och Marcus Lindblom.

– Vi startade band för fyra år sedan och det var då vi började umgås. Vi umgås varje dag, det är absolut mina bästa vänner, säger Robin Eveborn.

LÄS MER: Plötsligt började Maria, 22, tappa håret: ”Någonting var riktigt fel”

Det var i april som han började känna sig sjuk. Nu väntar behandlingar i ett halvår. För tillfället har de pausat spelningarna men målsättningen är att snart vara igång igen.

– Man vet aldrig om det blir värre eller bättre. Jag tar det lite dag för dag, säger Robin Eveborn.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset