Anders Södergren. Arkivbild.
Anders Södergren. Arkivbild.
Skidor TT

Med stafettguldet i OS i Vancouver som självklar höjdpunkt går Anders Södergrens långa och framgångsrika karriär mot sitt slut.

På hemmaplan gör 39-åringen sitt sista SM – och han njuter.

Det var ju hur häftigt som helst att köra. Vilken härlig publik. Det är hur kul som helst, säger Södergren efter att han slutat fyra i stafetten med lag Hudiksvall.

Det hade kunnat gå betydligt bättre än så, om inte Erik Rost på den första sträckan hade råkat hamna mitt i ett massfall. Södergren körde på andrasträckan upp laget från 18:e till 8:e plats, och Daniel Richardsson var faktiskt inte långt från att knipa bronset. När Richardsson körde in på upploppet bars han fram av de tusentals i publiken som möjligen slog veckans rekord i ljudnivå.

Det var coolt, säger Södergren, som grämer sig lite över att det inte blev någon pallplats.
Det hade varit kul, så det var surt. Hade det inte hänt (fallet för Rost) hade vi i alla fall varit med och slagits om guldet.

På söndagen avslutas skidtävlingarna under SM med skiathlon. Men om det verkligen blir Södergrens allra sista tävling återstår att se.

Jag ska ut och njuta och åka så fort det går, så får vi se vad det räcker till. Jag kommer säkert att köra någon mer tävlingen i framtiden också, men det blir ju liksom inte med bättre och bättre form.

Till exempel finns ett femmils-SM i vår, som Södergren inte säger blankt nej till.

Är man frisk och fräsch och sugen så kan det bli ett inhopp till våren, då har jag ju några veckor till att träna, säger Södergren och ler.
Anders Södergren. Arkivbild.
Anders Södergren. Arkivbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset