Avstå alkohol och datorn sent på kvällen, menar sömnforskaren Christian Benedict. 
Avstå alkohol och datorn sent på kvällen, menar sömnforskaren Christian Benedict. 

Om du lider av sömnproblem är du inte ensam, men det finns en hel del knep att ta till för att nätterna ska bli bättre. Sömnforskaren Christian Benedict ger nu sina bästa tips på hur du får bra sömnvanor, bland annat hur du somnar lättare på kvällarna och vad du bör göra om du vaknar mitt i natten och inte kan somna om.

Henry Lundholm
Hur gör du för att sova bra? Frida Gatu, 36, utbildningschef: ”Jag bara lägger mig ner och sen somnar jag men det ska vara mörkt, svalt och nybäddade lakan.”

Henry Lundholm
Hur gör du för att sova bra? Patrik Nilsson, 25, säljare: ”Jag har en bra säng som passar mig och inte se på TV eller hålla på med mobilen i sängen.”

Henry Lundholm
Hur gör du för att sova bra? Kicki Rudberg, 59, frisör och  Stefan Öhblom, 53, teknisk chef : ”Lägga sig i tid, motionera och ha en bra livsstil då sover man bra och ha en bra säng förstås. Det ska vara mörkt och frisk luft i sovrummet och inga fläktar eller hårddiskar som låter. Det bästa tipset är att ”Horisontal-jogga innan man ska sova.”

Henry Lundholm
Hur gör du för att sova bra? Linnea Harnesk, 26, jurist: ”Jag ser till att mobilen står på sleepmode så man inte blir störd och det ska vara svalt i rummet.”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset