Anställda lider ofta av sömnbrist och många mår dåligt på grund av detta.
Anställda lider ofta av sömnbrist och många mår dåligt på grund av detta.

Hela samhället befinner sig i en sömnkris, därför är det inte så konstigt att du är trött när du kommit till jobbet åtta på morgonen, enligt sömnforskaren Paul Kelley.

Det är inte fel på dig utan fel på hela systemet. Samhället har nämligen inte anpassat våra liv efter vår biologiska klocka, menar sömnforskaren Paul Kelley

– Personer som jobbar borde börja tidigast vid 10. Anställda lider ofta av sömnbrist och många mår dåligt på grund av detta, trots att vi inte skulle behöva göra det. Vi kan inte byta ut vår biologiska 24-timmarsrytm, säger sömnforskaren Paul Kelley till British Science Festival.

►LÄS MER: Det här händer med kroppen efter 50 timmar utan sömn

Vi sover för lite och sömnbristen är ett allvarligt hot mot vår hälsa, vårt humör och allmänna välbefinnande. skriver Science Alert. De påverkar vårt minne och prestationsförmåga negativt. 

Därför måste arbetsgivare börja anpassa arbetstiderna efter hur vi är skapta, menar Kelley. Att förskjuta arbetsdagen till klockan 10 är därför något som chefer borde överväga om de vill ha pigga, kreativa och effektiva medarbetare.  

​►LÄS MER: Forskning: En halv natts sömn räcker

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hälsa