Metros matkritiker Carl Reinholdtzon Belfrage har ätit asiatisk buffé.

Sun Wall 

Betyg 2

Jag har starka minnen från händelser kring Östra Larmgatan. Jag lämnade kvar en Chevignon-väska hos en frisör på gatan på 90-talet här, grät sedan hejdlöst offentligt och tappade helt tilltron till det vi kallar samhället (om ni gick på Samskolan under dessa år förstår ni vilken valuta Chevignon var). Jag hånglade även med en tjej här under samma period utanför en seriebutik som saluförde vuxenerotik. Och jag åt asiatisk buffé som om det inte fanns någon morgondag. Detta är Östra Larmgatan för mig. Omogna 90-talsnöjen som det inte finns en bokmarknad för. Nöjen endast värda att agera öppningar i matrecensioner. Så låt oss då ta en tidsmaskin tillbaka och se vad som har hänt på en av dessa adresser, närmare bestämt den asiatiska bufférestaurangen Sun Wall. Om den nu ens hette så då det begav sig. Den skulle lika gärna ändrat namn sexton gånger bara för att komma tillbaks till det ursprungliga Sun Wall.

LÄS MER: Så bra är Bar Centro

Så nu 26 år senare går jag in på Sun Wall igen. Som om det rörde sig om en tidsresa. Men inte mycket har hänt ska det visa sig. Men det börjar med en överraskning: När jag går in på restaurangen är den helt tom. Och nedsläckt. Men dörren är öppen och enligt öppettiderna ska det vara full rulle. Jag går förvånat in, men samtidigt stridsberedd om jag skulle bli attackerad av levande döda eller någon billig kopia av Cato från Rosa Pantern-filmerna. Till slut hittar jag en trappa upp som leder till ljus och stim. Här på övervåningen är det tjo och tjim och fullsatt av människor som hukar över till bredden fyllda tallrikar av sushi, friterade räkor, vårrullar, biff, kyckling och alla möjliga asiatiska uttryck.

LÄS MER: Här hittar man landets bästa pizzor

Det är som ett asiatiskt julbord. Bara tio gånger billigare. Och detta är naturligtvis en tankeställare till alla väldigt överprisade julbord därute. Detta kinakaos kostar under hundralappen och du blir mätt som en julgris. Och det är just därför det är helt fullt här av alltifrån skiftarbetande brevbärare via översminkad NK-personal till äldre reklamare i för trånga designerjeans. Jag äter vad dessa äter och förstår charmen av ovanstående fakta – sött, snabbt, billigt, mättande – men det är naturligtvis av låg kvalitet. Här är det prefab och halvkvalitet paketerat i socker och frityrolja som är affärsidén. Gott så.

LÄS MER: Så bra är maten på Bistro Södra

Fakta

I en mening: Sun Wall – asiatiska rätter från hela spektrat.

Menypriser

Förrätter 35-52 kronor.

Varmrätter 87-179 kronor.

Efterrätter 42-46 kronor.

Undvik

Om du är sugen på Mission Chinese Food.

Vegetariskt

Alternativ finns.

Missa inte

Om du bara vill bli lite mätt.

Öppet:

Mån-tors 11 – 22

Fre 11 – 23

Lörd 12 – 23

Sönd 12 – 17

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset