Na'Vi kammade hem Counter strike-turneringen på Dreamhack. "Det känns bra, det är en härlig känsla i kroppen nu", säger stjärnan Oleksandr "s1mple" Kostyliev.

 

MISSA INTE: Se de bortklippta missarna från första säsongen av Esport-tv

Na’Vi har kämpat med formen under en lång tid. Flera Counter strike-turneringar har slutat utan att de lyckats ta sig till slutspel. Men på Dreamhack, med de allra bästa lagen frånvarande, slog de till. Efter två raka kartor i finalen mot Mousesports fick de äntligen lyfta en buckla – bara två veckor efter att Denis ”electronic” Sharipov funnits med i truppen.

Efter matchen är det en glad Oleksandr ”s1mple” Kostyliev som möter Metro Esport.

– Det känns bra. För mig är det andra turneringen vi vinner. Den första var i Barcelona med Team Ukrain [WESG-kvalet] och nu fick vi äntligen vinna som Na’Vi också. Speciellt kul att vinna med nya uppställningen. Vi visste att det skulle vara en viktig prövning för oss och vi lyckades vinna, säger Oleksandr ”s1mple” Kostyliev direkt efter avgörandet.

LÄS MER: Här är Dreamhack Winters populäraste Counter strike-lag

S1mple själv spelade otroligt bra genom hela turneringen och var både Na’Vi:s och turneringens viktigaste spelare. För Metro Esport berättar han om hemligheten bakom den fina formen.

– Jag har sovit bättre och vi har haft en mental coach som jobbade med oss under vårt träningsläger som gjorde att jag kom till rätta med en hel del saker. Jag ska försöka att hålla uppe det här nu, säger han.

Kring lagets form i stort är han hoppfull, men med ny uppställning är det fortfarande mycket jobb som återstår för att laget ska kunna mäta sig med de allra bästa när det är dags för major-kval.

LÄS MER: Heroic missar slutspel efter knapp förlust mot Na’Vi

– Vi blir bättre, men inte så snabbt. Vi har bara haft två veckor att förbereda oss på här och vi måste diskutera våra misstag under turneringen och börja förbereda oss för major-kvalet.  Jag hoppas verkligen på majorn eftersom det är en så viktig tävling och alla kommer att vara förberedda, säger han.

Hur tänker du fira i kväll?

– Jag vet inte riktigt, jag har en tidig flight. Jag kanske går till efterfesten för att ha lite kul, men det är nog det, säger Oleksandr ”s1mple” Kostyliev.

LÄS MER: Yacine ”Yzn” Laghmari: Det är det som gör esporten så fantastisk

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset