Eric Saade vill slå sina konkurrenter på fingrarna i morgon.
Eric Saade vill slå sina konkurrenter på fingrarna i morgon.

Conchita Würst. Ylvis. Filippa Bark. Och så de tolv finalisterna förstås.Där har ni innehållet i finalen av Melodifestivalen 2015.

Sex veckor senare och svenska folket har vaskat fram det största finalfältet sedan 1997. Och i årets final anänder SVT inte någon sparlåga. Snarare tvärtom. Conchita Würst inleder med en smäll och sedan fortsätter pyrot hela kvällen. Nu fick dock fredags-genrepspubliken i Friends arena inte se Conchita. Hon kommer till Stockholm först under lördagen. I stället hoppade Christer Björkman in i den rollen. Men trots det, Conchita är finalens behållning vad gäller de nya inslagen. Ylvis är en gäspning.

I övrigt är det förstås artisterna som står i centrum. Och några som verkligen står i centrum, i alla fall om du frågar de många ytterst hängivna, och väldigt högljudda fansen, är Samir & Viktor.

– Lets go! Det finns inga frågetecken inför i morgon, var deras första kommentar efter repet.

De har kryddat sin finalshow med ett flera meter högt fall som avslutning. Men fallet har inte alls suttit som det ska hittills under repen. Samir är nämligen inte alls förtjust i det hela.

– Föll vi inte samtidigt?, undrade Viktor efter repet.

– Nej men det ska vi ju inte. Det är bara att falla, jag vågade inte ens till en början. Viktor är helt jäkla galen. Jag är rädd men jag får köra helt enkelt, fortsatte Samir.

Den populära grabbduon tror att de får förlita sig på sina fans för att få röster i morgon.

– Våra fans kan göra så att vi vinner, säger Samir.

En annan flickfavorit i finalen är Eric Saade.

​– Jag önskar att i dag vore i morgon. Nu vill jag bara ha lördag och gå ut och slå alla på fingrarna, säger han.

Blir du besviken om du inte vinner?

– Nej. Den största vinsten, att ”Sting” har blivit en stor hit, är redan tagen. Men jag vill ju vinna Eurovision, men blir det inte nu får jag ta det en annan gång, hehe.

Som vanligt genomförde Melodifestivalklubben och Poplight en publikundersökning direkt efter genrepet. Och det blev en förkrossande seger för Måns Zelmerlöw som tog hem 43 procent av rösterna. Tvåan Eric Saade fick 12 procent. Här kan du se hela resultatet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset