Sabina drogades, våldtogs och misshandlades brutalt av okända gärningsmän. Efteråt låg hon i koma i fyra dagar.
Sabina drogades, våldtogs och misshandlades brutalt av okända gärningsmän. Efteråt låg hon i koma i fyra dagar.

Sabina McDowell, 26, blev drogad, våldtagen och brutalt misshandlad efter att ha tagit emot en drink av en bartender på krogen. – Jag har fått men som jag kommer leva med resten av mitt liv, säger Sabina.

Privat
Här är Sabina en vecka efter att hon kopplats loss från respiratorn på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.
Privat
Efter den brutala misshandeln hade Sabina hade två hål i handen.

På valborg för åtta år sedan hittades Sabina misshandlad, nerkyld och medvetslös bredvid en motorväg i Majorna i Göteborg. Det skulle ta fyra dagar innan hon var vid medvetande igen – men utan något minne av vad som hänt.

När hon väl vaknade upp ur koman kände hon inte igen sig själv. Käkarna var krossade, nästan alla tänder var utslagna, hon hade frakturer runt ögonen, i ryggen, ett hål i läppen, hål i handen, blod i lungorna och en knäckt urinledare.

– Jag kunde inte prata utan skrev bara tafatta meddelanden på en liten pappersbit, läkarna beskrev det som att alla mina tänder låg i en hög på tungan när jag kom in, allt var löst, säger hon till Metro.

Förundersökningen lades ner efter två veckor trots att den rättsmedicinska undersökningen var solklar: Sabina hade blivit drogad och våldtagen samt utsatt för trubbigt våld med knytnävar och föremål.

– Men ambulanspersonalen trodde att jag hade försökt ta mitt liv, så sjukhuset gjorde aldrig den DNA-analys som krävs för att polisen ska kunna knyta gärningsmännen till brottet. Efteråt var det för sent, berättar hon för Metro.

Sammanlagt låg Sabina två månader på Sahlgrenska sjukhuset och det tog drygt ett år innan de fysiska skadorna var återställda.

Den där kvällen i maj, 2007, skulle hon möta upp en vän som var försenad, så hon bestämde sig för att ta en cider på sin favorit-bar medan hon väntade. Trots att puben snart skulle stänga fick hon lov att komma in en stund.

– Två unga bartendrar på stället släppte in mig. Vi hade trevligt och satt och snackade. Strax innan de skulle stänga blandade killarna ihop en drink och sa: nu skålar vi för valborg. Jag drack två-tre klunkar av drinken, sen svartnade allt.

Trots att det gått åtta år tänker Sabina på våldtäkten varje dag. Därför gick hon på torsdagen ut med en varning Facebook där hon bland annat skriver:

”Ta aldrig emot en drink på krogen och drick aldrig en drink du inte haft under uppsyn - om du så är kille eller tjej, gammal eller ung. Jag gjorde det misstaget - ett misstag som nästan kostade mig livet.”

I dag är hon förlamad på högra sidan av ansiktet, hon kan inte tugga ordentligt och går till tandläkaren en gång i månaden för att fixera sina implantat.

– Jag har fått men som jag kommer leva med resten av mitt liv.

Trots ärren är Sabina varken arg eller hämndlysten. Det enda hon skulle vilja veta är varför och hur det kunde hända.

–  Det är någon som har försökt att slå ihjäl mig, det måste finnas ett motiv.  Vad är det  annars för människa som gör något sådant?

LÄS MER: Fia: Jag trodde aldrig att jag skulle bli våldtagen

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset