Väljarna vill se en comeback i politiken för Nyamko Sabuni.
Väljarna vill se en comeback i politiken för Nyamko Sabuni.

Flera experter har lyft fram Nyamko Sabuni som favorit till att bli Liberalernas nya partiledare. Enligt en opinionsmätning från Yougov håller väljarna med experterna. "Spontant är jag smickrad", säger hon till Metro.

Efter att Jan Björklund avgick som partiledare för Liberalerna i början på februari höjdes många röster att Nyamko Sabuni borde ta över. När Metro ringde runt till 16 lokala L-distrikst sa flera att de önskade just Nyamko Sabuni som ny ordförande. Flera politiska experter med god insyn i partiet har också nämnt henne som en av de troligaste kandidaterna.

LÄS MER: Nya siffror: Henne vill väljarna se som ny ledare för Liberalerna

”Spontant är jag smickrad och hedrad”

Nyligen gjorde Yougov en opinionsundersökning på uppdrag av Metro där frågan var vem som väljarna ville se som efterträdare till Jan Björklund. Resultatet visade att Nyamko Sabuni var den person som väljarna helst ville se som ny partiledare.

LÄS MER: Fem heta namn: De kan ta över Liberalerna efter Björklund

Nyamko Sabuni själv reagerar positivt på resultatet. ”Spontant är jag smickrad och hedrad”, skriver hon i ett mejl till Metro.

”Den interna processen pågår”

Men även om väljarna vill se Nyamko Sabuni som partiledare räcker inte det för hon ska bli vald. Nyamko Sabuni är trots stödet ödmjuk inför att det i slutändan inte är väljarna som bestämmer vem som ska ta över ledarskapet i partiet.

”Undersökningen gör dock ingen skillnad i sak. Det är Liberalernas medlemmar som väljer sina ledare. Innan de sagt sitt så finns det inget att ta ställning till. Den interna processen pågår och det är viktigt att respektera den”, skriver hon vidare till Metro.

Valet av ny partiledare ska ske under ett extra landsmöte den sista helgen i juni 2019.

LÄS MER: Ny undersökning: Väljarna sågar januariavtalet

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset