Behrang Safari vill ut i Europa med Malmö FF.
Behrang Safari vill ut i Europa med Malmö FF.

Han kom hem från Europa för att ta ett efterlängtat SM-guld.Nu vill Behrang Safari tillbaka till kontinenten – med Malmö FF.– Vi ska ut i Europa. Det ska inte vara stopp med ett SM-guld, säger 31-åringen.

Malmö FF:s landslagsmeriterade vänsterback Behrang Safari, 31, har ett makalöst guldfacit med åtta raka ligatitlar.

– Det känns fantastiskt skönt. Jag får ge all "credd" till killarna som har spelat fler matcher än mig. Jag kom in halvvägs och försökte hjälpa till så gott jag kunde, säger Safari när han blickar ut över MFF-fansen som firar SM-guldet på Falkenbergs IP.

"Känns lite extra"

I våras tog han sin femte ligatitel i Schweiz med Basel innan han flyttade hem till MFF i somras. Under sina åtta år i Europa har han även hunnit med att vinna två belgiska mästerskap med Anderlecht.

– Varje guld spelar roll. Klart att detta känns lite extra. Jag har kommit hem, det var här allt började. Malmö betyder jättemycket för mig. Jag har faktiskt drömt att få ta SM-guld med Malmö och få spela lite. Förra gången 2004 var jag ju inte med så mycket. Nu känner jag mig mer delaktig, säger 31-åringen, som har gjort 31 A-landskamper för Sverige.

Med såväl Anderlecht som Basel har Safari spelat i både Champions League och Europa League. Nu vill han uppleva Europaspel med MFF.

– Det är därför vi vinner guldet – för att få kvala till Champions League. Vi ville vinna och försöka komma ut i Champions League, säger Safari.

"Extremt fokus"

Vad krävs för att nå dit?

– Extremt mycket fokus, en bra laganda och lite tur. Men framför allt en bra känsla – att vi ska tro på oss själva. Vi ska inte vara nöjda med att vi bara har vunnit SM-guldet.

Blir det Europaspel för Malmö FF, som ju nådde två raka gruppspel i Champions League 2014 och 2015, ska klubben inte vara nöjt med att bara delta, menar Safari.

– Det är en sak att ta sig ut i Europa, sedan är det nästa steg. Inte bara vara där utan vinna matcher, säger Behrang Safari.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset