Khaddi Sagnia fick en kram av längdhoppskollegan Michel Tornéus efter segern i Finnkampen.
Khaddi Sagnia fick en kram av längdhoppskollegan Michel Tornéus efter segern i Finnkampen.

Utmattad, långt efter och besviken på lördagen.En överlycklig världshoppare på söndagen.Det svängde om Khaddi Sagnia, som vann längdtävlingen på 6,74, när Sverige tog en dubbel i Finnkampen i Tammerfors.

Khaddi Sagnia sprang ärevarv, viftade med den svenska flaggan, gjorde Bolt-gesten och skrattade ljudligt.

Det var en helt annan syn än efter lördagens misslyckande på 100 meter.

22-åringen tog vara på tillfället när regnet slutade falla och solen värmde upp Finnkampsarenan i Tammerfors. I sista tävlingen slog hon till med säsongens två längsta hopp: 6,74 och 6,73.

Sagnia vann överlägset och lade tillsammans med tvåan Erica Jarder (6,49) och trean Malin Malmbrandt (6,22) grunden för segern i damkampen, 213–197.

– Oh my god, vann vi? Vad kul, sade 22-åringen som i glädjen inte hade koll på slutresultatet.

Efter vinterns lårskada har Sagnia haft en strulig säsong där varken EM eller OS gick som hon tänkt sig. Därför var det extra viktigt att få avsluta med ett positivt resultat. Hon var bara fyra centimeter från det personliga rekordet.

– Jag har känt mig utmattad men var ändå förväntansfull inför att hoppa i dag. Jag kände att publiken klappade för mig så jag försökte vara glad och ta det till mig. Jag ville bara njuta, skratta och le. Det är inte alltid man klarar det men det gjorde jag i dag. Det är så mycket glädje, sade hon.

"Kan leverera"

Sagnia har känt sig sliten efter OS i Rio de Janeiro. Redan i fredags pratade hon med glädje om den säsongsavslutande banketten i Tammerfors. När festen kom på tal sken hon upp igen.

– Oh my god. Banketten. Den förtjänar vi allihop.

Att den möra kroppen inte hindrade henne i säsongens sista tävling tar hon som ett gott tecken inför nästa år.

– Det här visar att jag kan leverera, sade hon.

TT: Och när du känner dig pigg igen blir det riktigt bra?

– Precis.

Blöt och glad

Förbundskaptenen Karin Torneklint var imponerad och gladdes med Sagnia.

– Otroligt roligt och kul att hon gör en så bra serie. Hon har ju blivit mycket snabbare och då är det svårt att få tekniken att hänga med. Det här gör det lättare att gå in i vinterträningen, sade hon.

Torneklint var mycket nöjd med helgen i Tammerfors där det blev seger även i herrkampen, 210–200.

Det var helt lika inför avslutande 1 500 meter. Där avgjorde Johan Rogestedt, Kalle Berglund och Jonas Leandersson med en svensk trippel.

Förbundskaptenen hamnade som brukligt i vattengraven.

– Jag fick en kallsup men de kastade mig i alla fall inte så jäkla högt den här gången. I fjol slog jag i botten. Nu tippade de i mig lite snällare, sade Torneklint som ser fram emot nästa säsong.

– Det här ger en skön känsla och det ska bli väldigt roligt med VM i London.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset