Khaddi Sagnia, SM-guldvinnare i både längd och på 100 meter, är aktuell för dubblering även i Finnkampen.
Khaddi Sagnia, SM-guldvinnare i både längd och på 100 meter, är aktuell för dubblering även i Finnkampen.

Khaddi Sagnia tog en SM-gulddubbel som fick förbundskaptenen Karin Torneklint att drömma sött om Finnkampen.Längdhopparen fick "sällskap" högst upp på prispallen av klubbkompisen Lovisa Lindh, 800 meter.

Först vann Khaddi Sagnia SM-guld på 100 meter i värme och medvind.

När längdhoppsfinalen avgjordes på Sollentunavallen var det kylslaget och regnigt. Ändå klämde 22-åringen i med 6,69 meter – utan att träffa plankan.

Det gav ett nytt guld med över tre decimeter ned till silvermedaljören Erica Jarder.

– Jag är väldigt glad över prestationen. Skönt att få visa vad jag har i mig till slut, säger Ullevihopparen som misslyckades i OS i Rio de Janeiro.

"Mentalt skönt"

Sagnias uppvisning i SM imponerade på Karin Torneklint. Förbundskaptenen hoppas att längdstjärnan kan tänka sig att springa 100 meter även i Finnkampen i Tammerfors nästa helg.

– Det skulle stärka laget. Friidrott handlar väldigt mycket om fysik och om man är en av världens bästa i en gren är man ofta bra på annat också. Sedan tror jag att det kan vara mentalt skönt att testa något där man inte har samma press på sig att prestera, säger Torneklint.

Sagnia är inte säker på att hon nappar på erbjudandet.

– Jag vet inte. Jag får fundera på det. Vi får hoppas på bra väder. Det känns i alla fall bra att bli uttagen, säger hon.

Vann från spets

Förra året vann Anna Silvander SM-guld både på 800 och 1 500 meter. I Sollentuna fick hon nöja sig med segern på den längre distansen.

På 800 meter var stjärnskottet Lovisa Lindh för stark. OS-semifinalisten tog täten efter 200 meter, skruvade upp tempot och vann på 2.01,25.

– Jättekul. Skönt att jag har lite kvar i benen, säger Ullevilöparen som var drygt en sekund före Silvander över mållinjen.

Lindh har bevarat leendet efter insatsen i Rio där hon för första gången sprang under drömgränsen två minuter.

– Jag har varit i en superbubbla.

SM-loppet visar att hon kan lägga upp en tävling på olika sätt.

– Efter OS har vi pratat om att jag ska testa att bara gå upp och köra. Och tiden är kanonbra i det här vädret, säger Lindh.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset