Sport

Sagnia sexa i längdhoppsfinalen

Khaddi Sagnia blev sexa i EM-finalen i längdhopp.
Khaddi Sagnia blev sexa i EM-finalen i längdhopp.

Resultatet 6,59 var inte mycket att hurra över.Det räckte ändå för att Khaddi Sagnia skulle bli EM-sexa i längdhopp.– Placeringsmässigt är jag glad, säger hon.

Trots att 6,59 är nästan två decimeter från Khaddi Sagnias personliga rekord så var en bronspeng inte långt borta i EM-finalen i Amsterdam. Tyskan Malaika Mihambo behövde inte hoppa längre än 6,65 för att bli trea.

– Ja, det är fan sjukt, alltså. Men i dag gick det inte. Även om det var så tätt med alla resultat, så gäller det att få till det, säger Sagnia.

– Så är det. Jag får acceptera det och gå vidare. Nu vet jag i alla fall vad vi har att jobba på och jag har blivit mycket bättre i hoppningen.

Tre övertramp

I finalen på Olympiastadion gjorde Sagnia tre övertramp, fler än någon av konkurrenterna. Så det finns en del detaljer att slipa på i ansatsen framöver. Göteborgskans längsta hopp var egentligen det tredje försöket, men då trampade hon över med sju centimeter.

– Christian Olsson (TV4:s friidrottsexpert) visade mig precis, jag grät typ inombords. Men det är bra att se, för då är det en bekräftelse på att jag har de längderna i mig, säger 22-åringen.

Det var mest glädje hon kände efter sjätteplatsen, trots allt.

– Jag är faktiskt glad. Resultatmässigt är jag inte så himla glad, verkligen inte. Men placeringsmässigt är jag glad.

Spanovic vann

Serbiska förhandsfavoriten Ivana Spanovic motsvarade förväntningarna och vann på 6,94. Brittiska Jazmin Sawyers tog silvret efter att ha hoppat 6,86 i stark medvind.

Khaddi Sagnia blickar redan fram emot OS I Rio. Då lär hon behöva hoppa längre än i EM om hon över huvud taget ska ta sig till final.

– Just nu känner jag bara att jag vill hem och träna. Jag har sådan hunger, jag vill mata den, säger hon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset