Madelene Sagström ser fram emot årets sista major med tillförsikt.
Madelene Sagström ser fram emot årets sista major med tillförsikt.
Golf TT

Lärdomen från Solheim Cup-debuten?

Att det går att tvinga golfbollen i hål.

Det finns så mycket mer i kroppen och spelet när man verkligen vill, säger Madelene Sagström inför årets sista major.

Madelene Sagström har just avverkat en träningsrunda på bergssidan i Évian-les-Bains vid Genève-sjön i sydöstra Frankrike.

Den 24-åriga svenskan har mer att luta sig mot än Alperna.

Med erfarenheterna från Solheim Cup, där Europa föll klart mot USA men Sagström vann sin singelmatch, är hon i vissa avseenden en ny spelare.

Nu vet jag hur det känns att spela under stor press och när man vill jättemycket. Jag har hamnat i situationer när jag har blivit nervös förut, men nu var det en hel vecka i sträck. Det gör det lättare nästa gång man hamnar i de situationerna. Det har hjälpt jättemycket, säger hon.

Finns extra växel

Sagström kände av utvecklingen redan på plats i Des Moines.

I början av veckan tänkte jag: "Är jag tillräckligt bra för att vara här?". Sedan var det: "Nu ska jag ut och köra". Det finns så mycket mer i kroppen och spelet när man verkligen vill. Man kan typ tvinga bollen i hål emellanåt. Det var riktigt häftigt. Det tar mycket energi men vetskapen om att det finns där tror jag är jätteviktig. Jag vet att det finns en extra växel.

Urladdningen satte sina spår. Sagström har känt sig sliten efter Solheim Cup och resultaten har uteblivit.

Inför Évian Championship har hon för första gången någonsin inför en stor tävling fokuserat på att vila men hon är inte stressad över den ringa träningsmängden.

Jag känner mig faktiskt väldigt lugn. Jag har insett att kroppen måste vara pigg och huvudet fräscht för att jag ska kunna prestera, säger hon.

Gillar svåra banor

I PGA-mästerskapen, hennes första major i år, slutade Sagström på delad elfte plats och blev bästa svenska.

Jag gillar när banorna blir svårare och när det krävs mer mentalt. Jag tror att majors kan bli en favoritgrej, säger hon.

TT: Varför?

Jag tror att jag har ett starkt huvud. Jag tycker att det är en av mina starkare sidor. När det blir svårt är det allt eller inget som gäller. När jag har ett enda val blir det oftast bättre än om jag står och tvekar: "Antingen slår du ett bra slag... Annars är det skit överallt". Jag gillar den tanken.
Madelene Sagström ser fram emot årets sista major med tillförsikt.
Madelene Sagström ser fram emot årets sista major med tillförsikt.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset