Är det Sakarias där i röken?
Är det Sakarias där i röken?

Stressad konsert inför stor publik på Bananpiren.

Artist: Sakarias
Scen: Bananpiren: Panama

Sakarias använder så mycket rök, bakljus och effekter på rösten att jag inte ens kan vara säker på att det var han på scenen. Han skulle lika gärna kunna ha skickat in sin bror.

Det var tillsammans med lillbrorsan Lorentz som Sakarias blev känd för allmänheten. Som duon Lorentz & Skarias hade de hits som ”Stockholm serenad” och ”Molnen”, sedan släppte Lorentz ett soloalbum som byggde vidare på det sound som bröderna börjat utveckla och blev nästan ihjälkramad av recensenterna. När det senare var dags för Sakarias att göra solodebut var intresset svalare.

På Way out west ger Sakarias ett något förvirrat intryck. Borta är den släpiga rapparen som kunde få en klubb att explodera genom att sätta foten på en monitor och sätta igång ”Mayhem”. I dag gömmer han sig i stället bakom rök och effekter.

Precis innan konserten har franska rapparen Sianna avslutat ett kanonset. Trots att väldigt få lär hänga med i den franska rappen har hon piskat publiken till extas. Sakarias drar direkt ner på tempot. Använder de första tio minuterna av sin konsert till att pumpa in rök på scenen och stressar sedan igenom sina låtar. Han stryker till och med något nummer som inte hinns med.

Jag vet inte om vi ska ta den här spelningen som ett tecken på att Sakarias i framtiden vill hålla sig i bakgrunden och inte synas så mycket. Han är lyckad som producent något vi hört på Titiyos ”Drottningen är tillbaka” och kanske tycker han det är roligare än att stå på scenen. Men det är synd för när låtar som ”Bellagio” och ”Atlanten” går igång blir det tydligt att han har en unik talang som artist, något vi i publiken knappt hinner uppfatta innan han rusar av scenen och tackar för sig.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset