Slottsträdgården kafé är en av ställena att besöka i Malmö när solen skiner.
Slottsträdgården kafé är en av ställena att besöka i Malmö när solen skiner.

När det är fint väder finns det massor av saker man kan hitta på. Här är Lilla vardags fyra tips på härliga aktiviteter när solen skiner.

1. Slottsträdgårdens Kafé.

Efter en promenad i parken slår vi oss ner och vänder ansiktet mot solen i sällskap av fler solskensberusade Malmöbor. Kanske mest spända är vi på hur menyn kommer se ut senare i vår då ett ägarbyte nyligen gjorts.

LÄS MER: Fem snabbmatsställen om du tröttnat på falafel

2. Drottningtorget

När det är sol äter vi glass! En hyrcykel till Drottningtorget och ryggen lutad mot en solig husvägg. I handen har vi en gelato från Dolce Sicilia. Infaller det soliga vädret en lördag passar vi på att strosa runt bland stånden på Bonden Marknad. Vårmarknaden 2017 äger rum 27/5, 3/6 samt 10/6.

3. Skanör Falsterbo.

Smörj in dig med solkräm och hoppa på buss 100, eller så tar du dig hit med den egna bilen. Här promenerar vi längs med Skånes paradisstränder och framåt sommaren vadar vi ut i det långgrunda havet för ett dopp.

4. Malmö Food Truck Festival.

Mellan 27-28 maj förvandlas Magistratsparken till en festivalplats med fokus på god mat från tjugo olika trucks. Vi ser fram emot att varva våra matintag med ett deltagande i den uppsatta kubbspelsturneringen.

LÄS MER: Här hittar du den bästa after worken i Malmö

Malmötips från Lilla Vardag, ett socialt nätverk bestående av instagramkontot @lillavardag och podcasten under samma namn som drivs av Clara Sundelius och Zandra Andersson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om helgtips Malmö