Vi har alla förmodligen hyrt någonting någon gång. En bil, en film eller en cykel. Men du kan numera hyra nästan allt och här är några av de mer oväntade sakerna.

Hyr smycken

Ska du på fest, eller kanske till och med gifta dig, och inser att du inte har råd att köpa dyra smycken? Det behovet har flera smyckesbutiker insett, och du kan därför både fysiskt och på nätet hyra smycken för speciella tillfällen. Som ett av företagen skriver: ”Hyra är det nya äga”.

Hyr en pensionär

Att hyra en människa låter som en konstig sak att göra, men många företag låter dig hyra en pensionär för olika uppdrag. Pensionärerna kan hyras för att städa, passa barn, laga mat, arbeta i trädgården och mycket annat. ”En pensionär är plikttrogen, en pensionär är oftast självgående från första timmen, en pensionär har lång yrkeserfarenhet.”, skriver ett av företagen som låter dig hyra pensionärer.

LÄS MER: Han hjälpte pensionär att bära kassar – nu hyllas bilden av dem på nätet

Hyr en surfplatta

Kanske undrar du hur den nya telefonmodellen känns i handen, eller så vill du bara känna dig lite extra lyxig på festen. Oavsett vad ditt syfte är så är det möjligt att under kortare perioder hyra en dator, en surfplatta eller en smart telefon. För 50 kronor om dagen kan du hyra den senaste surfplattan som när du lämnat tillbaka den återställs som om du aldrig använt den.

Hyr en bartender

Att du länge kunde göra RUT-avdrag för att hyra en bartender till din fest så länge spriten var din egen väckte mycket diskussion. Regeringen planerar du att ta bort den möjligheten, men fortfarande erbjuder många företag bartenders till uthyrning. ”Vi skakar om på festen och gör er tillställning roligare”, skriver ett av de större företagen som erbjuder bartendertjänster.

Hyr en hund

Många drömmer om husdjur men har inte råd eller tid att ta hand om dem. Det finns dock möjligheter att ändå kunna umgås med till exempel en hund. Befinner du dig i Sälen kan du bland annat under sommaren hyra hundar som under vintern annars drar släp. Hundarna är tränade att gå i koppel och all nödvändig utrustning ingår i hyran.

LÄS MER: Nu får du begravas med din hund

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Nöje