Sex franska turister gick vilse i ovädret när de vandrade mellan Nikkaloukta och Kebnekaise fjällstation.
Sex franska turister gick vilse i ovädret när de vandrade mellan Nikkaloukta och Kebnekaise fjällstation.

Den grupp turister som anmäldes försvunna nära Nikkaluokta sent i går har nu hittats. Under förmiddagen var det oklart hur många som saknades, men nu ska alla vara i trygghet, uppger DN.

Efter en räddningsinsats med helikopter har den grupp om sex turister som anmäldes försvunna nära Nikkaloukta i Lappland sent i går kväll nu hittats, uppger Dagens Nyheter.

Tidigare uppgifter gjorde gällande att tre personer hade hittats, och att det var oklart hur många som saknades. Enligt polisen kan en av orsakerna till förvirringen handla om missförstånd i kommunikationen, då turisterna som saknades uppges vara från Frankrike, skriver DN.

LÄS MER: Överlevnadsexperten: Så ska du göra om du går vilse i skogen

– Informationen har kommit in snett från sidan och det har varit oklart hur många de var. Ärendet har varit halvrörigt och vi gör nu intervjuer med de anträffade för att ta reda på mer, säger Michael Liljenberg vid polisregion Nord, till DN.

Gruppen skulle vandra från Nikkaluokta till Kebnekaise fjällstation under söndagen, men när de inte kom fram under utsatt tid larmades polisen sent på söndagskvällen.

Fyra av de franska turisterna ska ha hittats ute på fjället och två närmare Nikkaloukta. Alla vid liv och välbehållna.

LÄS MER: Här hittar du sommarens bästa vandring

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset