Den amerikanske fastighetsmogulen och tv-profilen Donald Trump har kritiserats för sina konstroversiella uttalanden. Men skådespelerskan Salma Hayek menar att hans grodor bara är ett pr-trick.

Sedan Donald Trump i juni meddelade att han ställer upp i det kommande presidentvalet i USA, har hans kontroversiella uttalanden väckt stor uppmärksamhet i media.

Trump har bland annat sagt att mexikanska invandrare är brottslingar, våldtäktsmän och beskyllt dem för att ta med sig smittsamma sjukdomar in i USA. Han har också berättat att han vill bygga en mur längs gränsen mot Mexiko, och låta mexikanerna betala för den, rapporterar The Guardian.

Han har även kallat sina politiska motståndare för ”förlorare” och sagt att amning är ”vidrigt”, enligt The Independent. Efter hans rasistiska uttalanden beslutade tv-kanalen NBC att sluta sända Trumps program Miss America och Miss Universe och många kritiska röster har krävt att han ber om ursäkt.

LÄS MER: Efter rasistskandalen: Donald Trump sparkas från tv-kanal

Men nu avfärdar den mexikanska skådespelerskan Salma Hayek Trumps provokativa argument som ett pr-trick.

– Det är sorgligt att folk är så lättmanipulerade. Jag blir inte sårad eftersom jag inte kan bli förolämpad av dumhet, säger hon till LA Times och fortsätter:

– Alla har rätt att uttrycka sin åsikt. Alla har rätt att vara korkade. Men jag är inte dum, så jag ser igenom manipulationen, säger hon.

LÄS MER: Donald Trump twittrade USA-flagga med nazistsoldater

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik