Bostadspriserna i London är galna. Hur galna? Sam Cookney pendlar med flyg till och från Barcelona varje dag – och kommer ändå billigare undan än om han bodde i London.

Efter att ha tröttnat på att dela lägenhet med andra vuxna människor i London gjorde Sam för tre månader sedan verklighet av en galen idé han hade. Han bytte Londons trängsel, regn och dyra hyror mot Barcelonas folkliv, sol och överkomliga boende.

– Jag började dagdrömma om vad jag kunde få i Barcelona för samma pris som en London-lägenhet och kom fram till att det var det mest logiska tillvägagångssättet, säger han till The Mirror. 

Nu bor han i en nyrenoverad trea med takterrass i medeltida Barri Gothic – mitt i stan. 

– Jag flyttade främst för den högre levnadsstandarden här men i praktiken tjänar jag faktiskt pengar jämfört med mitt tidigare Londonliv. 

► LÄS MER: Med den här ryggsäcken behöver du varken körkort eller busskort

Den uppenbara nackdelen med att bo i Barcelona och jobba i London är avståndet. Dörr till dörr tar det honom 5,5 timmar och för att hinna till jobbet i tid måste han gå upp klockan fem.

– Men än så länge har det visat sig vara ganska enkelt. Jag sover på planet och är vanligtvis på kontoret i Farringdon vid 9.30, säger han till The Mirror.

Genom att välja lågprisflyg och boka upp ända fram till oktober har han fått ner priset för en tur och retur-resa till under 800 kronor. Även om han kan sköta en del jobb ifrån Barcelona blir det mycket per månad men Sam menar bestämt att han tjänar in det. Dssutom kan han njuta av vädret och alla nöjen som Barcelona har att erbjuda. 

► LÄS MER: Londonvärd hyrde ut lägenhet med kryphöjd

Sam säger att han har börjat känna igen ansikten på morgonflygen till London och att det verkar som han inte är den enda som flytt London för att pendla 230 mil om dagen.

En annan uppenbar nackdel är miljökostnaden. En resa mellan Barcelona och London och tillbaka släpper ut ett halvt ton koldioxid. Barcelonapendlaren avslöjar inte om han klimatkompenserar sina resor.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset