Hela välden engagerade sig för att ta reda på vem ”Sam”, som har tappat minnet, är. Nu har hon äntligen identifierats och kommer att återförenas med sin familj.

Metro berättade igår om ”Sam” som har tappat sitt minne och som hittades av polis för fem månader sedan när hon irrade runt, utan id-handlingar, i Carlsbad i Kalifornien. 

LÄS MER: "Sam", 50, har tappat minnet – hela världen engagerar sig för att hitta hennes identitet 

Sedan dess har FBI försökt hitta kvinnans anhöriga och hela världen har engagerat sig i sociala medier för att försöka identifiera ”Sam”. Och det stora engagemanget har gett resultat. För nu har ”Sam” identifierats som 53-åriga Ashley Menatta, rapporterar NBC. Ett syskonbarn ska ha sett ett nyhetsinslag om Ashley och ringde då sin mamma, som i sin tur kontaktade myndigheterna. 

Enligt NBC föddes Ashley Menatta i Pennsylvania och ska ha bott på flera platser i USA, bland annat Arizona och Carlsbad. Familjen ska inte har hört av henne sedan 2013 – men nu ska de snart återförenas och Ashley ska nu få bo hos en av sina äldre systrar i Maryland. 

Sjukhuset där Ashley Menatta den senaste tiden har vårdats för sin äggstockscancer startade en Facebooksida där man hjälpte ”Sam” att hitta sin identitet. Nu skriver man att deras böner har blivit hörda och tackar alla som har engagerat sig i fallet. 

LÄS MER: Amerikanske Michael vaknade upp som svensk

”Utan er hade vi inte kunnat göra detta. Det finns inte ord för att beskriva hur vi känner!”

FBI har inte kunnat bekräfta till hundra procent att ”Sam” verkligen är Ashley Menatta, men ska, enligt NBC, känna sig trygga med att kvinnan nu är identifierad. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset