Nu har Samaras dröm om att få träffa en "riktig" prinsessa gått i uppfyllelse.
Nu har Samaras dröm om att få träffa en "riktig" prinsessa gått i uppfyllelse.

Samara blev utsatt för ett rasistiskt påhopp av en mamma och hennes döttrar som sa att hon var ”svart och ful”. Nu har hon äntligen fått träffa en "riktig" prinsessa, skriver Aftonbladet.

Facebook Rachel Muir
Samara klädde ut sig till sin favoritfigur i filmen Frost och blev utsatt för ett rasistiskt påhopp i kön till ett Disney-event.

Metro har tidigare skrivit om treåriga Samara som blev utsatt för rasistiska påhopp när hon hade klätt ut sig till sin favoritprinsessa Elsa i filmen Frost. Det var på ett Disneyevent i Australien som en mamma och hennes döttrar påpekade att ”Elsa inte var svart” och sa till Samara att hon var ”svart och ful”, rapporterar The Courier.

Efter händelsen var Samara så ledsen att hon försökte skrubba bort sin mörka hud, något som hennes mamma Rachel uppmärksammade i ett inlägg på Facebook.

Inlägget har berört tusentals personer som visat sitt stöd för den lilla flickan. Det nya zeeländska TV-programmet The project lovade Samara att hon skulle få gå på showen ”Disney on Ice” och få träffa ”riktiga prinsessor”, skriver Aftonbladet.

LÄS MER: Rasistattacken mot Victor, 20: "Det var som fan, du kunde svenska"

I torsdags fick hon äntligen träffa Askungen.

– Hon blev mållös och så himla glad. Hon kände sig så speciell precis som en riktig prinsessa, säger Rachel till Aftonbladet.

LÄS MER: Kändispolis: "Offerkofta-invandrare" – sluta kalla "vanliga svenskar" rasister

Mamma Rachel trodde aldrig att hon skulle få så stort stöd efter påhoppen.

– Jag är så tacksam för all vänlighet och glad över att jag vågade stå upp emot rasism, säger hon och tillägger:

– Jag är också fantastiskt stolt över Samara för att hon vågar vara sig själv.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset