Samir Badran hoppar av uppdraget för Musikhjälpen efter kritiserade inlägget.
Samir Badran hoppar av uppdraget för Musikhjälpen efter kritiserade inlägget.

Samir Badran har fått skarp kritik efter att en bild med texten ”tagga en hora” publicerades på hans Instagramkonto. Nu väljer Samir att avsäga sig uppdraget som ambassadör för Musikhjälpen.

Bilden där följarna uppmanades att "tagga en hora" lades upp under natten mot söndagen. Den skapade omedelbart raseri mot tidigare ”Paradise hotel”-deltagaren Samir Badran. Inlägget fick hundratals delningar och kommentarer trots att det togs bort efter ungefär 20 minuter. Enligt Samir Badran själv var det någon annan som hade kommit åt hans konto och publicerat bilden.

►LÄS MER: Raseri mot Samir Badran efter ”tagga en hora”-bild – här är hans svar

Samir skulle i år vara en så kallad ambassadör för Musikhjälpen. I sociala medier krävde många att samarbetet skulle brytas efter ”tag a hoe”-bilden. Nu väljer Samir Badran att självmant lämna Musikhjälpen.

"Jag ville vara en bra ambassadör för svenska folket men väljer nu att kliva av uppdraget. Risken är stor att fokus hamnar på det här istället för på Musikhjälpens tema. Jag hoppas verkligen att svenska folket kommer fortsätta engagera sig i Musikhjälpen, det kommer jag göra men på andra sätt under veckan", skriver han i ett öppet brev.

LÄS MER: Test: är du smartare än en Paradise Hotel-deltagare?

Så här kommenterar Petter Bragée, programchef och ansvarig utgivare på SVT Malmö, det inträffade:

– Vi tycker att det är jättetråkigt att Samir just nu inte vill gå in som ambassadör, vi ville att han skulle vara kvar men respekterar hans beslut och stöttar honom. Han kommer att vara med i Musikhjälpen under veckan på andra sätt och det är vi glada för, uttalar han sig i ett pressmeddelande.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset