Förbundskaptenen Janne Andersson och assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren under en träning förra veckan.
Förbundskaptenen Janne Andersson och assisterande förbundskaptenen Peter Wettergren under en träning förra veckan.

Landslagsledningen har planer på att samla truppen direkt på plats i Luxemburg inför nästa VM-kvalmatch.– Jag ska åka ned och se hur det ser ut, säger assisterande förbundskapten Peter Wettergren.

Under Erik Hamréns tid valde landslaget nästan undantagslöst att träna på hemmaplan och reste till bortamatcherna så sent som möjligt.

Nya förbundskaptenen Janne Andersson har andra tankar.

Om träningsmöjligheterna och boendet i Luxemburg lever upp till de krav landslaget ställer är ett alternativ att flyga in spelarna direkt dit.

– Först ska vi säkerställa att vi kan få det vi vill ha. Då tror jag inte att det är en dum idé att vi samlas där vi ska spela. Vi har inte tagit några beslut, men vi kollar på det, säger Andersson.

Hoppas på Ekdal

Det kan alltså bli så att landslaget samlas i Luxemburg redan måndagen den 3 oktober. VM-kvalet spelas fyra dagar senare, fredagen den 7 oktober.

Måndagen den 10 oktober väntar Bulgarien på Friends.

Till matcherna hoppas Andersson ha med Albin Ekdal. Mittfältaren tvingades lämna samlingen inför mötet med Nederländerna på grund av skada.

– Jag hoppas att Albin Ekdal blir frisk i sin fot. Det är en spelare som kommer att vara viktig för oss. Det har jag tyckt tidigare. Läker hans fot, är han en spelare som ska in i truppen.

Koll på Olsson

Någon större omsättning i den trupp han tar ut i slutet i september lär det inte bli.

– Utöver honom får vi se. Vilka är friska och hela? Speltid? Det finns många variabler och det är en månad kvar, men jag kan inte se att det bli jättestora förändringar.

Martin Olsson?

– Martin har utvecklats och gjorde ett jättebra EM. Hel och frisk är han aktuell för en trupp. Omsättningen av spelare efter EM har varit stor och några som skulle varit bärande här var skadade. Martin har en 16 cm lång bristing i låret och såna skador tar tid. Vi får se om han hinner bli aktuell, säger Janne Andersson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset