Efter en DO-anmälan och medieuppmärksamhet ändrar nusalongen i Lund sina priser till jämställda. Samma pris, oavsett kön.
Efter en DO-anmälan och medieuppmärksamhet ändrar nusalongen i Lund sina priser till jämställda. Samma pris, oavsett kön.

Efter att Salong Parri i Lund förra veckan uppmärksammats av att sätta olika priser för ett heterosexuellt par med samma frisyr ändrar de nu priserna. Samma pris för samma frisyr – oavsett kön.

En frisörsalong i Lund har nu bestämt att göra en förändring i sin prissättning. Samma pris för samma frisyr – oavsett kundens kön.

– Jag gör prisändringen därför att ingen ska känna sig diskriminerad, säger Dara Ahmad till Sydsvenskan.

►LÄS MER: Frisörerna jobbar gratis – för att samla pengar till cancersjuka barn

Salong Parri som, som ägs av Dara Ahmad, fick uppmärksamhet i förra veckan efter att ett par med samma frisyr hade fått betala olika priser, 150 kronor för kvinnan och 130 kronor för mannen. Paret anmälde prisskillnaden till Diskrimineringsombudsmannen (DO) och fick besked om att hennes anmälan inte skulle utredas, rapporterar Sydsvenskan.

►LÄS MER: Frisörskolan kostade 80 000 – men utbildningen var inte godkänd

Nu ändrar ägaren Dara prissättningen.

– Jag anser att vi ska mötas på halva vägen. Det innebär att priset för en klippning numera kostar från 140 kronor oavsett kön. Något av det värsta jag känner till är diskriminering. Men jag måste ändå få säga att en damklippning tar längre tid än en herrklippning, så är det i hela världen, säger han när Sydsvenskan pratar med honom. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset