För tre år sedan tackade han nej till Anders Bagge och en Idolbiljett. Nyligen släpptes hans debutskiva ”Papas Old Piano”. Samson for President är Martin Wahlgren Bejarano, student och soulstjärna, som lyssnar på sitt hjärta och sätter själen i första rum.

Det var precis när han skulle gå av scenen efter en spelning som Anders Bagge och ett tv-team dök upp sommaren 2009. Inför kamerorna ville Idol bjuda på en guldbiljett, men fick snopet återvända tomhänta. Enligt Martin ett enkelt beslut eftersom han inte stödjer programmet.
– När spelar en åsikt roll? Jo när det kommer till kritan. Det är lätt att tycka massa saker, men när det väl gäller är det inte många som löper linan ut.

Sedan dess har det surrats en hel del om Samson for President. Låtar har släppts, spelningar har gjorts och i februari kom också debutskivan, som Martin beskriver som lättlyssnad men inåtvänd.Pianot i albumtiteln slog han och pappan sönder med yxor. Pappan var sjuk och pianot var en möbel han behövde bli av med, i Martins ögon en barndomsrelik.
– Det kändes som att stycka en människa och skivan är skapad ur den känslan, den är väldigt blå. Soul handlar ju om själ, de äkta känslorna. För mig är det behagligt, lätt att sjunga ur hjärtat.

Musiken är Martins heltidssyssla, men trängs ändå i schemat med studier i socialantropologi. 
– Jag lägger hundra procent på båda, så det är skitsvårt att kombinera. För att kunna få ut något av sakerna man gör måste man reflektera, det svåra är att ha plats för alla tankar som krävs. 
– Man äter ju som man knullar som man dansar, jag gör allting helhjärtat. Men man har bara ett liv, så jag hinner inte göra allt.

Studierna kommer förmodligen bli ännu svårare att hinna framöver, i höst väntar nämligen en utlandslansering av Samson for President. Innan dess ska Martin också hinna genomföra ett gäng spelningar och dessutom spela in en musikvideo.
– Jag ser fram emot det här som fan. Att släppa skivan kändes som att sätta sitt barn med bokstavskombination i skolan. Det kommer liksom inte bli lätt, men med mycket kärlek tar man sig igenom det.  

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset