Sebastian Samuelsson och Vetle Sjåstad Christiansen diskuterade båda VM i Östersund efter helgens tävling.
Sebastian Samuelsson och Vetle Sjåstad Christiansen diskuterade båda VM i Östersund efter helgens tävling.

Med mindre än tre månader kvar till skidskytte-VM i Östersund visar svenskarna en gryende form. I helgen blev det seger för herrarna – och en andraplats för damerna.

I mars ska svenskarna visa att OS-succén i Pyeongchang inte var en engångsförseelse.

Då blev det ett guld och ett silver – på både dam- och herrsidan. Totalt fyra medaljer.

Och helgens världscuptävlingar vittnar om lagen är på väg mot toppformen.

LÄS MER: Beskedet: Hanna Öberg vinner Bragdguldet 2018

I säsongens första stafett säkrade Linn Persson, Mona Brorsson, Emma Nilsson och Hanna Öberg en andraplats bakom Italien. Öberg, som tog ett individuellt guld i OS och nyligen fick ta emot Bragdguldet, spurtade ner Frankrikes Anais Bescond i kampen om silvret.

Herrarna ville inte vara sämre. Trots en reservbetonad trupp lyckades Peppe Femling, Martin Ponsiluoma, Torstein Stenersen och Sebastian Samuelsson vinna sin stafett framför Norge – som skickade en passning.

– Vi ska slå dem i Östersund, sa Norges Vetle Sjåstad Christiansen, som förlorade spurten mot Samuelsson, till Expressen.

– Jag kan säga så här: Han hade kunnat få ett försprång på fem sekunder och jag hade spöat honom ändå. Jag är övertygad om att vi slår dem i VM, svarade ”Silver-Sebbe”, som uppskattar rivaliteten.

Fakta: Skidskytte-VM

När? 7-17 mars 2019.

Var? Östersund, Sverige.

Program? Mästerskapet inleds med mixstafett den första tävlingsdagen innan det fortsätter med sprint. Dam- och herrstafetterna avgörs den tolfte respektive trettonde mars.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om skidskytte