Sebastian Samuelsson och Vetle Sjåstad Christiansen diskuterade båda VM i Östersund efter helgens tävling.
Sebastian Samuelsson och Vetle Sjåstad Christiansen diskuterade båda VM i Östersund efter helgens tävling.

Med mindre än tre månader kvar till skidskytte-VM i Östersund visar svenskarna en gryende form. I helgen blev det seger för herrarna – och en andraplats för damerna.

I mars ska svenskarna visa att OS-succén i Pyeongchang inte var en engångsförseelse.

Då blev det ett guld och ett silver – på både dam- och herrsidan. Totalt fyra medaljer.

Och helgens världscuptävlingar vittnar om lagen är på väg mot toppformen.

LÄS MER: Beskedet: Hanna Öberg vinner Bragdguldet 2018

I säsongens första stafett säkrade Linn Persson, Mona Brorsson, Emma Nilsson och Hanna Öberg en andraplats bakom Italien. Öberg, som tog ett individuellt guld i OS och nyligen fick ta emot Bragdguldet, spurtade ner Frankrikes Anais Bescond i kampen om silvret.

Herrarna ville inte vara sämre. Trots en reservbetonad trupp lyckades Peppe Femling, Martin Ponsiluoma, Torstein Stenersen och Sebastian Samuelsson vinna sin stafett framför Norge – som skickade en passning.

– Vi ska slå dem i Östersund, sa Norges Vetle Sjåstad Christiansen, som förlorade spurten mot Samuelsson, till Expressen.

– Jag kan säga så här: Han hade kunnat få ett försprång på fem sekunder och jag hade spöat honom ändå. Jag är övertygad om att vi slår dem i VM, svarade ”Silver-Sebbe”, som uppskattar rivaliteten.

Fakta: Skidskytte-VM

När? 7-17 mars 2019.

Var? Östersund, Sverige.

Program? Mästerskapet inleds med mixstafett den första tävlingsdagen innan det fortsätter med sprint. Dam- och herrstafetterna avgörs den tolfte respektive trettonde mars.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om skidskytte