AIK:s Christian Sandberg. Arkivbild.
AIK:s Christian Sandberg. Arkivbild.

AIK gjorde precis som tidigare.Darrade.Men den här gången gick det vägen – och klubben fick 4–3 hemma mot Västerås IK.

AIK:s hemmamatcher verkar följa ett och samma manus. Den senaste tiden har spelet varit fint och vägvinnande i två perioder. I den sista har klubben sedan darrat och tappat.

Mot Almtuna resulterade det i en 5–6-förlust efter förlängning. Mot Vita Hästen höll klubben på att tappa greppet om matchen men lyckades till slut avgöra och vinna med 5–2.

Något liknande utspelade sig i hemmamötet med Västerås IK. Anders Eriksson slog till redan efter 2.52. Michael Lindqvist satte tvåan och Joakim Thelin ökade sedan på till 3–0. I andra skickade Christian Sandberg in 4–1 – och det var ett mål som skulle bli otroligt viktigt.

I tredje perioden – precis enligt manus – gick spelet i stå för AIK.

Efter Niklas Lihagens och Daniel Bernhardts reduceringspuckar skapade gästerna omgående tryck i AIK:s zon, och det var först när Linus Lundin stoppade Lukas Zetterbergs skott som trepoängaren var säkrad.

Segern gav AIK viktiga poäng i kampen om att vara på rätt sida av hockeyallsvenskans kvalstreck. Efter 23 omgångar har klubben häng på lagen ovanför strecket och dessutom en lucka till lagen som jagar nedanför.

Topplaget Mora vände 0–1 till 4–1-seger borta mot Södertälje. Timrå tog hand om bonuspoängen efter straffsegern, 2–1, borta mot Vita Hästen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset