Bernie Sanders. Arkivbild.
Bernie Sanders. Arkivbild.

Bernie Sanders säger att han är redo att jobba tillsammans med presidentvalsvinnaren Donald Trump om han vill "förbättra livet för arbetande familjer".

"I den mån Trump menar allvar med att driva en politik som förbättrar livet för arbetande familjer i landet, är jag och andra progressiva beredda att arbeta med honom", säger Sanders i ett uttalande.

Sanders var Hillary Clintons motståndare under primärvalskampanjen i USA och är senator från Vermont. Han betecknar sig politiskt som demokratisk socialist, och hans tal i primärvalrörelsen om en "politisk revolution" i USA lockade miljontals anhängare.

"I den mån han driver en rasistisk, sexistisk, främlingsfientlig och miljöfientlig politik, kommer vi kraftfullt att motsätta honom", tillägger Sanders.

Donald Trump lovade i sitt segertal att sätta miljoner amerikaner i arbete.

Även demokratiska Massachusettssenatorn Elizabeth Warren, som hade ett bittert ordkrig med Trump under presidentvalskampanjen, har stäckt ut en hand.

Hon säger att hon är "väldigt frustrerad" över hans seger. Men, hon erbjuder att "sätta olikheterna åt sidan för att jobba tillsammans med Trump" med hans löfte att återbygga ekonomin för arbetande människor.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset