Sandra Bullock på amerikanska premiären av "Ocean's 8".
Sandra Bullock på amerikanska premiären av "Ocean's 8".

Nu är den fristående fortsättningen på ”Ocean’s”-filmerna här – den här gången med en ny rånarliga bestående av enbart kvinnor. Huvudrollen Sandra Bullock berättar om filmens budskap och varför hon har varit frånvarande från Hollywood de senaste åren.

Du spelar Danny syster, Debbie Ocean, i den här filmen. Danny spelades av George Clooney i de tidigare ”Oceans”-filmerna. Vad tyckte du om idén att spela hans syster?

– I början tänkte jag bara att det var en bra idé, men att det aldrig kommer att hända. Och ett år senare var vi redo att spela in den här filmen. Det är Hollywood, det.

Hur många timmar pratade ni i telefon för att få bakgrundshistorien till syskonrelationen rätt?

– Många timmar på telefon. Jag gillar att ringa George vid slumpmässiga tider och prata om filmer. Det är min favoritsyssla. Nej, jag skojar förstås. Vi skämtade om det här mycket, vem skulle vara en bättre tjuv.

Och vem är en bättre tjuv?

– Jag, förstås. Mycket smartare än George, och mycket mer lömsk.

LÄS MER: ”Succé för nya ‘Ocean’s 8’ – slår manliga föregångarna”

Var det kul att spela mot andra kvinnor?

– Himla roligt. Jag vet att många tyckte att det var en risk och att det skulle inte fungera. Men vi hade så kul tillsammans. För två år sedan trodde vi aldrig att en helkvinnlig ensemble skulle vara genomförbart i den här genren. Jag är så stolt över den här filmen.

Från vänster: Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Sandra Bullock Sarah Paulson, Rihanna och Cate Blanchett.

Vi har inte sett dig på länge. Du tog en paus i tre år, med flit?

– Jo, jag är en mamma nu, och jag är det fullt ut. Samåkning, laga lunch och lekträffar och allt det där. Det är ett tillfredsställande och mycket upptaget liv, om jag ska vara ärlig.

Du saknade inte Hollywood?

– Inte riktigt. Jag har varit med länge och är lyckligt lottad dessa dagar att verkligen kunna välja vad jag vill göra. Det här projektet var något jag verkligen var intresserad av, det är därför jag är tillbaka.

Det här är en film där kvinnorna inte är begränsade till att bråka om en man. Håller du med om att det är en ny värld för kvinnor i Hollywood?

– Vi planerar ett brott i stället för att bråka om en man. Bara det gjorde det intressant och spännande för mig. Det var spännande att göra något så ovanligt. Och vi hade en regissör som var mycket sympatisk för det. Vi vill alla se fler kvinnliga regissörer. Men här hade vi en regissör som verkligen älskar kvinnor.

LÄS MER: ”Bullock donerar miljoner till Houston”

Vilket budskap har den här filmen till kvinnor?

– Du behöver inte växa upp och bli en prinsessa. Det var vad vår regissör sa. Och jag älskar det. Vi behöver kvinnor av alla karaktärer, nyanserade, komplicerade, det behöver vi särskilt visa unga kvinnor.

Vilka andra budskap hade du velat se mer av i filmer idag?

– Kvinnor som tar hand om varandra, som är bra mot varandra. /…/ Jag gillar verkligen att se kvinnor lyfta varandra. Det finns mycket kärlek och stöd där ute, och vi måste börja visa den på vita duken.

”Ocean’s 8”

Regi: Gary Ross.

Skådespelare: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Mindy Kaling, Helena Bonham Carter, Rihanna, Dakota Fanning, Richard Armitage med flera.

Svensk biopremiär: 27 juni 2018.

Om filmen: Filmen är en fristående uppföljare till ”Ocean’s thirteen” från 2007 och den här gången är det enbart kvinnor som utför de spektakulära miljonkupperna. Den första filmen, ”Ocean’s eleven”, hade premiär 2001. Film nummer två, ”Ocean’s twelwe”, kom 2004.

Suzy Maloy/The Interview People
Översättning och bearbetning: Natalie Demirian

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om film