Luleås Jan Sandström gjorde sin 888:e match när Luleå tog emot Skellefteå. Här i kamp med Skellefteås Jimmie Ericsson.
Luleås Jan Sandström gjorde sin 888:e match när Luleå tog emot Skellefteå. Här i kamp med Skellefteås Jimmie Ericsson.

Luleås veteran Jan Sandström fick bara med sig en poäng i sin 888:e match. Men han var rörd ändå.– När man hör publiken sjunga, det är gåshud deluxe, säger 38-åringen.

Det heta norrderbyt mellan Luleå och Skellefteå började med en hyllning till Luleå-veteranen Jan Sandström, som med sin 888:e grundseriematch slog David Petraseks rekord och nu är den meste SHL-spelaren genom alla tider.

– Det är såklart en rolig grej, absolut något jag är stolt över. Nog märktes det en del, publiken hade en del ramsor och så som jag hörde, säger Jan Sandström i tv-intervjun med C More.

Bengal försenade matchen

Precis innan matchen var det dock en händelse som flyttade fokus bort från Sandström för en stund. Efter att han hyllats tändes en bengal i Skellefteåklacken och båda lagen fick lämna isen, liksom hela bortasektionen.

När matchen väl kom igång 35 minuter senare än beräknat var det som väntat en tajt uppgörelse.

Efter en mållös första period smällde det direkt i den andra. Skellefteås Joakim Lindström presenterade sig i sin SHL-comeback genom ett distinkt handledsskott 26 sekunder in i perioden. Skellefteå behöll övertaget under hela mittenperioden, men med fem sekunder kvar kunde ändå Bill Sweatt pricka in kvitteringen och hemmalaget fick med sig energi in i den tredje perioden.

"En stålman"

Där var Jan Sandström var inte långt ifrån att avgöra i sin rekordmatch, men matchen gick till straffavgörande som Skellefteå till slut gick vinnande ur efter att Jesper Olofsson gjort 2–1.

– Jag tycker ändå att killarna gör en okej match. Jag själv var väl lite halvkass. Det är synd att vi inte vinner, men vi gör det ändå bra tycker jag, säger Sandström.

Luleå-tränaren Stefan Nilsson hyllade ändå Sandström:

– Det är en kille som är en stålman, det är synd att vi inte kan ta tre poäng till honom, säger Nilsson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset